fonradar

Muhasebe Programları Hakkında

sizce muhasebe programları yerine devlet tarafından hazırlanmış programlar kullanılsa daha iyi olmaz

  • evet olur

    Kullanılan: 0 0.0%
  • hayır olmaz

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
V.U.K.'na göre düzenlenen belgelerin Bilgisayar ortamında düzenlenmesi Bilgisayar ortamında girilen kayıtların, belli dönemlerde Her ayın kaydı en geç Ertesi ayın son günü sonuna kadar Maliye Bakanlığı'na Mail veya Cd halinde gönderilmesi gereken data olmalıdır bu şekilde Defter kayıt ve belgelerin tutulması işletmenin ortaklarına, Devlete ve Kamu'ya karşı olan yükümlülüklerini şeffaf bir şekilde yansıtabilmesi açısından önem arz etmektedir.
 
bence çok kötü olur. örn; e-beyan ve e-bildirgede devletin programlarını kullanarak bilgi girmek ne kadar pratik değil mi? :lol:
 
Çok iyi olur

Tabi işletmlerin ihtiyaçlarına göre ortak bir çalışma yapılmalı. Bir de entegre sistem kullanan işletmeler için uyum sorun olabilir, bu konuda halledilmeli. En az kullandığımız sistemler kadar, basit ve kullanışlı olmalı.

Bu gibi sorunlar olmadan kullanılabilecek ortak bir sistem hem işletmelere hem de maliye bakanlığına birçok fayda sağlayabilir. Bunlar neler olabilir ?

- Bence defter yazdırma zorunluluğu kaldırabilir
- Beyanname ve her türlü bildirim formlar vs. kaldırabilir

Aklınıza gelen olursa faydaları sıralayalım.
 
artık milenyum devri de bitti. diğer arkadaşlar gibi bende artık muhasebeciler için hazırlanmış bir e-beyanname gibi e-defter projesi acilen geliştirilmeli ve her meslek mensubu kendi güvenlik şifresi ile bilgileri girmeli ve hatta beyanname ve dilekçe dönemi artık bitirilmelidir. Eğer entegre ile çalışan şirketler varsa bunlar için de bilgileri xml haline getiren bir paket dosyası ile belli tarihe kadar gönderme şansı olur. Böylece elektronik defter dönemine girilmiş olur. Böylece meslek mensubuna kırtasiyeci gözüyle bakanlar kırtasiyeci olmadığımızı görür. Ayrıca bir meslek mensubunu maliye kurumu dışında görmek bence gelişen ve küreselleşen dünya platformunda yanlış olduğu kanısındayım.
 

Benzer konular

Üst