Muhasebe sitelerinde yazar olabilmek için ne yapmak gerekir?

Arkadaşlar merhaba.Bildiğini üzere mesleki yayın yapan çeşitli muhasebe siteleri bulunmakta.Ve her sitede hemen hemen siz de yazar olun diye bir bölüm bulunmakta.Ben de SMMM olarak başvuru yaptım fakat kimse benden yazı istemedi :) açıkcası birazcık özendim.Makale yazabilmek için ne yapmam gerekiyor?

Saygılarımla,

Ynt: Muhasebe sitelerinde yazar olabilmek için ne yapmak gerekir?

İstenildiği zaman yapılabilecek bir iş olduğunu düşünmüyorum.O yeterlilik ve donanıma sahip olmak lazım.Yeterliliğe ulaşmadan yazacağın yazıya alacağın tepkiler yüzünden yazarlık kariyerin başladığın gün bitebilir.
Benimde aklımdan çok geçti ancak, ne bir konu üzerine uzman gözüyle eğilebileceğimi, ne de vakit bulabileceğimi sanmadığım için başvurmadım.
Kaldıki başvursan bile yazıların değerlendirilir sanırım, ciddi siteler için konuşuyorum, özellikle bizim sitemiz için bahsediyorum, önüne gelenin yazısının yayınlanacağını sanmıyorum.Kariyeri yada bir şekilde kendini kanıtlamış olmak lazım.
Ama bir yandan da örnek başka sitelere bakıyorum, basit basit yazılar yazdırıyorlar, geçen aylarda hatırlarsanız biri Spk tebliği hakkında yazdığı yazı ile belki zar zor edindiği isim bilinirliliğini tersine çevirerek berbat etmişti.!
Yinede başarılar dilerim tabi.

Haklısınız.Ama birkaç sitede görüyorum.Ağırlıklı olarak hesap uzmanları yazıyor ama onların arasına karışmış genç arkadaşlarımız var.SMMM olarak.Aslında gurur duyuyor ve yazılarını takip ediyorum.İnceliyorum,birçok sitede yazılan makaleleri paylaşıyor.Bir de ciddi site derken zaten 5 veya 6 tane site bulunuyor.Sanıyorum makaleler yayınlanmadan kontrol ediliyordur.Aslında kariyer için önemli olduğunu düşünüyorum.Dediğiniz gibi o donanıma haiz olmak önemli.

İstanbul' daysan eğer, ismmmo' nun çözüm dergisine göz at derim.Nasıl yazı alınabileceği, nelere dikkat edilmesi gerektiği vs. her sayısında yazıyor.Hakemli ve hakemsiz yazılar var.