Muhasebe Ücreti Ne Kadar Olmalı ?

fatmanur

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar muhasebe ücretinde anlaşamadığımız bir mükellef, şimdi sizlere sormak istiyorum sizce ne kadar ücret alınmalı

(musebe şirket merkezinde tutuluyor .meslek mensubu yarım gününü orada geçiriyor )

yıllık cirosu 22.000.000, 00 tl ( kesilen fatura adedi çok)
çalışan personel :80

Ynt: muhasebe ücreti nekadar olmalı ?

birleyi eksik belittim bu işyerinin farklı illerde 2 şubesi daha bulunmaktadır
sayın türko bunu neye göre hesapladınız nasıl hesapladınız ?

22.000.000 TL cirolu bir bir şirkete % 0,1 dokunmaz herhalde. Ayrıca yaptığınız eke göre daha da yükselmeli. Şirket bünyesinde ayrı bir muhasebe departmanı var ise ona görede değişiklik gösterir. Net bir fikir ancak bire bir görüşme ve işi bir fiil görme sonucu ortaya çıkar.

banka hareketleri ve pos olayı çok fazla yani şirketin muhasebesinde bağayı bir yogunluk var. hergün yarım gün ayırmak gerekiyor dolayısı ile bunun gerçek maliyetini nasıl belirlememiz gerekiyor. tarife tablosunda açıklık yok .

şirketin türü nedir?

Cirosu 22 milyar Tl olan bir firmaya hemde her gün yarım gün gidiliyorsa 2.500,00-Tl den aşağı ücret alınmamalı.

şirketin türü a.ş.

ciro 22.milyon tl
şimdiden verilen cevaplar için teşekkürler.

fatmanur ' Alıntı:
şirketin türü a.ş.

ciro 22.milyon tl
şimdiden verilen cevaplar için teşekkürler.

pardon birde : AŞ. ama

*hizmet
*Alım-satım
*imalat-inşaat

şirketin iştigal konusu bunlardan hangisine giriyor?
Bulunduğunuz il,hangi grup il dahilindedir.

tespıt ederseniz daha güzel yardımcı olabiliriz.

serpil hanım bilgileri tekrar vereyim ,
satü a.ş.
çalışan sayısı :80
merkez ile birlikte 2 şubesi hdaha bulunmaktadır.
faaliyeti gıda toptancılıgı ve perakende .
muhsebe şirket merkezinde tutuluyor.
yarım gün mesai veriliyor. (kdv dönemlerin bazı günler tam mesai yapılabiliyor)
şubelerin sgk ve muh beyannameleri bulundukları illere yapılıyor.
banka hareketleri çok fazla ( yaklaşık 10 bankasın posu kullanılıyor .)

Yazdığım rakamın 3 katı.

mersinde
uluslarası ve şehirlerarası nakliye üzerine mardinde şubeleri var fatura giriş çıkışı aşırı değil 24 adet ağır vasıtası var sürekli çalışan. artı aynı merkezde bir ihracaat firması var.pek muhasebe işlemi olmayan 1 adet izmirde firmaları var.

yani 3 firma
1 ihracaat
1 nakliye 2 şubeli
1 tanede izmirde..

firmanın c2 yetki belgesi var.
yarım gün veya bazen tam gün...buna ne istenir..
(her istenenin verileceği teorik olarak kabul edilirse...)

biz ne söylesek boş, bu kararı patron verecek, bir arkadaş 7-8000 den bahsetmiş hangi şirket muhasebe müdürüne 7-8000 veriyor. ayrıca bu piyasada nasıl fiyat kırıldığını hepimiz biliyoruz. kısacası bazı meslek mensupların hakkı verilmiyor bazılarıda hakkını istemiyor.

bence mali müşavirine göre değişir. mali müşavir vardır gerekli doyuma ulaşmıştır 7.000 ister diğeri yeni bir büro açmıştır 1.500-2.000 TLl ye balıklama atlar diye düşünüyorum.

Bu olayı şöyle düşünmek lazım bence ben bu şekilde hesap yapıyorum benim büroma aylık ortalama girmesi gereken rakam nedir diyelim 10.000 benim mesai saatlerime bölüyorum 10000/26 =384,61 günlük kazancım bu olması lazım ortalama 13 gün firmada mesai harcıyorsam 13*384,61 =5.000.,00 bu şekilde her türlü firmayı böyle tartıyorum bir firma için eğer 3 gün uğraşıyorsam o firmadan 1.000 tl nin üstünde ücret almam lazım beni kurtarması için tabi bu 10.000 i herkes kendine göre değiştirebilir.

Kolay gelsin

bunu mükellefe anlatamıyoruz. mükellef tarifeyi biliyor ve ancak 1500 ile 2000 arası bir rakam verebileceğini söylüyor.
şimdi 10 faturası belki yok ama aylık 250 tl aldığımız ltd şirkette var

şimdi böyle bir yogunluğu olan bir firmanın defterini tutmak yerine 10 tane ltd defteri tutmak daha mantıklı geliyor kaldı ki daha az emek ve hada az zaman
yani ücret politikasının zamana dayalı olması gerektiğini düşünüyorum .

Mükellefin çoğu ne yapıyorsunuz ki diyor bir kağıt dolduruyorsunuz, şu kadar para ! (ücret değil) istiyorsunuz..
(o kağıdı doldurmadığında ne kadar ceza yiyecek bunu hesap etmez.madem o kadar kolaydı sen doldur...)
bilmez ki anlasın
merak etmez ki bilsin...

Muhasebe ücretlerinin düşük olmasının asıl sebebi devletin "ver bana 3 kuruş x yıl defterlerinin incelenmesinden kurtul." kanunlarını çıkarmasıdır. Vergi barışı vs kanunlar olduğu müddetçe mükellef kaçırabildiği kadar kaçırmaya ve laf olsun torba dolsun misali defter tutturmaya devam eder. Nasıl olsa incelenmeyecek ne diye defterlerim doğru ve düzgün tutulmuş mu diye düşüneyim, ne kadar az paraya formaliteyi tamamlarsam kârdır anlayışı sonucu buralardayız.

iş yapmayan veya tasfiye halinde olan bazı şirketlerin (ltd)defteri 150 tl ye tutulduğunu biliyorum.bunun mevzuatta yeri nedir.?

Merhaba arkadaşlar.
Benim durumumda şudur; bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Şu an demir çelik sektöründe üretim yapan A.ş. bünyesinde Muhasebe şefiyim. Benim üzerimde kimse yok yeminli mali müşavirle tam tasdik kapsamında çalışıyoruz. Mali müşavirlik belgesini yeni aldım ama imza yetkimi kullanmıyorum. Gelecek sene için kullandırmayı düşünüyorlar.
Şirkette 200 kadar çalışan var. İthalat ihracat var. Şirketin geçen seneki cirosu 50 milyon civarı.
Temmuz ayından itibaren maaşımı 1750 lira yaptılar. Sizce benim maaşım nasıldır. Ha birde gelecek sene için bünyemizde bulunan 3 firma için imza yetkimi kullanmayı düşünüyorlar, nasıl bir taktik kullanmalıyım.