Muhasebe ücreti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abcd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,

kdv ve muhtasar beyyannameleri üç aylık dönemlerde verilen mükelleflerden, her ay için muhasebe ücreti alınır mı, yoksa üç ayda bir bir aylık muhasebe ücreti mi alınır.

Ynt: Muhasebe ücreti

hiçbir alakası yoktur sizin mantığınızla kira ödemelerinide 3 aylık mı yapsınlar
her ay alınır karşı taraf 3 aylık bildirir

Sayın abcd,müşavirlik hizmetini her ay sunuyorsanız ücretide aylık alırsınız..Yapacağınız sözleşmede bunu belirlersiniz.Ücreti beyannamelerin verildiği aylar değil,çalışılan aylar belirler.Ben,bu ay beyanneme vermesemde sizin için yine çalışıyorsam ücretimi alırım.Umarım anlatabilmişimdir.

??? oda nerden çıktı? yapan birini duydunuz mu?

Aslında mükelleflerin kıl tüy bir sürü soruları içinde ekstra ücret talep etmemiz lazım. Yeri geliyor saatlerimizi alabiliyor araştırmalar. Bazen sizde karşılaşıyorsunuzdur özel hayatlarındaki karışıklıklar için bile danışabiliyorlar. Ne de olsa 24 saat açığız

Sayın Nisanlı katılıyorum size ama, muhasebe aidatlarını zor tahsil ediyoruz zaten, bir de sizin dediğiniz gibi ek ücret istersek bir tane mükellef kalmaz.

Ayrıca ben ilk defa 3 aylık kdv mükellefi ile karşılaştım. Aslında sizin gibi düşünüyordum ama piyasada nasıl uygulandığını bilmiyordum.

teşekkür ederim cevaplarınıza...

bende sadece muhtasar dönemlerinde makbuz kesiyorum.. üç aylık sm stopajını yansıtıyorum, gerçi kdv'm şişiyor bayağı ama, aylık kesmiyorum.

İrem35 ' Alıntı:
bende sadece muhtasar dönemlerinde makbuz kesiyorum.. üç aylık sm stopajını yansıtıyorum, gerçi kdv'm şişiyor bayağı ama, aylık kesmiyorum.
Yasa her ne kadar aylık kesin diyorsa da en azından 3 ayda bir kesilmesi sevindirici.

kanunkaide ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
Yasa her ne kadar aylık kesin diyorsa da en azından 3 ayda bir kesilmesi sevindirici.

yıllık bir seferde kesende var. :) hatta hiç kesmeyende

İncelemede aylık kesilmediğinde cezai işleme başvuruluyor. Haklılığınızı ispat edip uğraşmak size kalıyor.

İrem35 ' Alıntı:
kanunkaide ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

yıllık bir seferde kesende var. :) hatta hiç kesmeyende
Onları emsal gösterebilirsiniz, nasıl olsa yemin hariç her delille ispat mümkün.

abcd ' Alıntı:
merhaba,

kdv ve muhtasar beyyannameleri üç aylık dönemlerde verilen mükelleflerden, her ay için muhasebe ücreti alınır mı, yoksa üç ayda bir bir aylık muhasebe ücreti mi alınır.
aslında şunu demek istiyorsunuz ben her ay ücretimi alıyorum da makbuz v.s zahmeti için makbuzları üç ayda bir düzenlesem olurmu? soru buysa olur! şöyle olur üç ayın makbuzunu peşin düzenlerseniz size kimse birşey demez yani 1.2.3. ayın makbuzunu 1.ayda 4.5.6. ayın makbuzunu 4.ayda peşin almış gibi yaparsanız kdv yi geç beyan etme durumuyla karşılaşmazsınız

Anlaşılmayan bir nokta var sanrım, KDV de beyanı aylık yapılır ve teslim süresi ay sonudur. Teslim, ay sonunda siz ücreti alın almayın gerçekleşmiş sayılır bu nedenle aylık ücretin kdv si artık doğmuştur, devlet alacaklı duruma geçmiştir. Bu sebeple KDV yönünden bakarsak konuya her ay sonu ücreti alın almayın makbuzu kesmek zorundasınız. (Özel durumlar hariç) Konu hakkında çeşitli yargı kararları da mevcuttur.

işi teoriğe vurursak kdv kanunu ile gelir vergisi kanunu birbiriyle örtüşmemektedir.kdv kanunu sayın kanunkaidenin de dediği gibi tahsilatın yapılıp yapılmamasına bakılmaksızın aylık olarak düzenlenmeli.gelir vergisi kanunu yönünden ise serbest meslek kazancında tahsil esası geçerli olduğu için gelirin elde edildiği dönemde vergilendirilmelidir.fakat pratik uygulamada yapılan diğer arkadaşların bahsettiğinden farklı değildir.

kdv kanunu ile gelir v. kanunu evet bu konuda çelişmekktedir. diğer taraftan yargı kdv kanununun uygulaması yönünde kararlar vermektedir. bende sırf bu nedenle üçer aylık peşin makbuz keserseniz sorunu çözmüş olursunuz diye düşünüyorum sözleşmeyi de bu şekilde " ücret üçer aylık dönemin ilk ayında ödenecektir " şeklinde yaparsınız olur biter