Muhasebeciye Para Ödemeyen Yandı

teknogs

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ocak 2011
Mesajlar
137
Konum
İSTANBUL
TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı yeni oylamaya sunulacak uygulama ile muhasebecilerin ödenmeyen paralarının garanti altına alınacağını söyledi.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı, hafta sonu yapılacak olan Genel Kurul’da hazırladıkları yeni bir kararın oylamaya sunulacağını belirterek, bu karar onay alırsa muhasebecilerin ödenmeyen paralarının garanti altına alınacağını söyledi.

Sanlı, ücretsiz olarak üyelerine dağıtacakları program ile mükelleflerin en fazla 3 ay içerisinde ödeme yapmamaları halinde sistemin kapanacağını belirtti.

Program gereği mükelleflerin muhasebecisinden defterlerini alıp bir başka muhasebeciye ya da serbest mali müşavire de veremeyeceğini kaydeden Sanlı, “Sistem kabul edilirse bundan sonra ödemeler garanti altına alınmış olacak.

Sözleşmeler bu program üzerinden otomatik olarak yapılacak ve ödemeler banka aracılığıyla kredi kartıyla yapılır hale gelecek. Şirket ücreti 3 ay yatırmazsa sözleşme otomatik fesh olacak. Başka bir muhasebeci ile de sözleşme imzalamayacak. Çünkü yeni sözleşmeler de sistemde görülebilecek” diye konuştu.

Alıntıdır...

Sizce bu sistem işe yarar mı?
Belki hiç yürümez bile türmob'u kim takıyor ki?
Türmob muhasebecileri düşünseydi noterlik sistemine bilgi girişinden, diğer angarya işlere kadar karşı çıkardı...
 
Yine bir işe yaramaz gibime geliyor .. Muhasebeciler birlik ve beraberlik içerisinde hareket etseler daha güzel şeyler olur ama , olmuyor maalesef..
 
müşavirlerin ücretleri konusunda bilgim yok aylık mı? yıllık mı? müşavirliğini yaptıkları işletmeye göre ücretler değişiyor mu?????
 
Üst