Muhtasar Beyan Zamanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan URUM79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

URUM79

Fenomen Üye
Merhaba meslek mensubu olarak kullanmakta olduğum bürom için bir yıllık kira karşılığını peşin olarak 30.01.2015 tarihinde müşteri çeki ile ödedim. (Çek tarihi 31.03.2015) Muhtasar beyan usulüm üç aylık. Kira stopajını üç aylık deyip bu ay mı, yoksa üç aylık olduğu için Nisan ayındamı beyan etmeliyim. Stopaj ödemesine iadeden ötürü mahsup isteyeceğimden faize girmesini istemiyorum. Bundan sonraki aylarda da muhtasar beyannamesi vermeyeceğim.

Merhaba meslek mensubu olarak kullanmakta olduğum bürom için bir yıllık kira karşılığını peşin olarak 30.01.2015 tarihinde müşteri çeki ile ödedim. (Çek tarihi 31.03.2015) Muhtasar beyan usulüm üç aylık. Kira stopajını üç aylık deyip bu ay mı, yoksa üç aylık olduğu için Nisan ayındamı beyan etmeliyim. Stopaj ödemesine iadeden ötürü mahsup isteyeceğimden faize girmesini istemiyorum. Bundan sonraki aylarda da muhtasar beyannamesi vermeyeceğim.

Konu hakkında fazla bilgim yok ama, Aylığa çevirmeden zaten beyanname veremiyorsun diye biliyorum. İlk önce vergi dairesinden aylığa çevirip sonra aylık beyan vererek halledebilirsin.

Denedim arkadaşım üç aylık beyannameyi şu anda verebiliyorsun onay kısmına geldim deneme yolu ile.

muhtasar beyanname mükellefiyetiniz üç aylık , 3 ayda bir olduğundan Nisan ayının 23 üne kadar vermekle yükümlü olduğunuz 01-03/2015 dönemi muhtasar beyannamenizde peşin ödediğiniz büronuzun 1 yıllık kira bedeline ilişkin stopajı beyan edeceksiniz.

iyi çalışmalar.

Çek ile tamamını ödediğiniz için tamamını 01-03/2015 dönem beyanında beyan etmek zorundasınız. İster şimdi ister nisan ayında yapın beyana onay verir. (Son zamnlarda değişikliğe gidilmedi ise) Her ne şekilde olursa olsun 3 aylık için ödeme tarihi 04/2015 olarak çıkar. Önceden beyanda çıkacak tek sorun bakanlık beyana ilave alanlar ekler ise tekrar düzeltme beyanı vermek durumunda kalırsınız. Malum zırt pırt ilave ve değişiklikler oluyor.

Çek de keside tarihi dönemindeki muhtasar da mi beyan edilir? Yoksa tamzim tarihimi? Bu da sacma oldu. ..ama çek e vade koydular artik....

Çek de keside tarihi dönemindeki muhtasar da mi beyan edilir? Yoksa tamzim tarihimi? Bu da sacma oldu. ..ama çek e vade koydular artik....

çek kıymetli evrak olduğundan çeki tanzim edip karşı tarafa verdiğiniz tarih ödeme tarihinizdir. ödeme yaptığınız tarihte muhtasar beyanname ile beyan edeceksiniz.

hesaben tahakkuk ettirdiğiniz tarihte bile muhtasar beyannameye dahil etmeniz gerekir

özelgeler de olması lazım.

hesaben tahakkuk ettirdiğinizde de vade belli değil ama beyan isteniyor

01-03 dönemini nisanda beyan edeceğiniz için gecikmeye girecek bir borcunuz olmayacak zaten.Nisan ayına kadar gelir beyanını verip stopaj alacağınız netleşmiş oluyor.acele etmeyin işin normal akışına uyun gitsin.