fonradar

Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
458
Konum
izmir
merhabalar..işyerimiz iki kişiye aittir kira kontratında mülk sahibi olarak iki isim bulunuyor..biz firmamızın 2011 yılana ait muhtasar beyannamelerinin arkasına mülk sahiplerinden sadece bir tanesinin bilgilerini yazdık..şimdi mülk sahibimiz bizden yıl içindeki muhtasar dökümlerini istedi verdik..fakat bize muhtasarda iki kişininde adının olması gerektiğini ve bu yüzden beyannamelerin geriye dönük düzelme verilmesi gerekiğini söylüyor..bende bu konuda kararsızlık yaşıyorum..onların dediği gibi olmak zorundamı düzeltme verirsem yok yere damga vergisimi ödeyeceğiz şimdi veya başkaca bir yolu varmıdır..teşekkür ederim..
 
Ynt: muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

Muhtasar beyannamenizi, işyeri sahiplerinin hisse oranlarına göre dağılımını yaparak bildirmeliydiniz. Şimdi ise; iki sahibi için ayrı ayrı kira stopaj listesi hazırlayın.

Daire isterse verirsiniz.
 
Ynt: Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

Bilgi düzeltmesi olduğu için "dv muaf" seçeneği ile verebilirsiniz.
 
Ynt: Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

yanıtlarınız için teşekkür ederim..en azından damga vergisinden kurtulacağız.
 
Ynt: Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

Damga vergisinden muaf seçeneğini hangi durumlarda kullanabiliriz ? Bu konu ile ilgili yasal mevzuatı bulamadım.
 
Ynt: Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

???VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere, ilgi? de kayıtlı yazımız ile, adlarına ?022? ödeme türü ile serbest meslek ödemesi yapılan kişiler tespit edilmiş, bu kişilere, muhtasar beyannamelerde ödendiği beyan edilen toplam serbest meslek ödemesi ile serbest meslek erbabı mükelleflerin ilgili vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak verdikleri gelir vergisi/gelir geçici vergi beyannamelerindeki gayrisafi serbest meslek hasılatlarının çapraz kontrolü neticesinde beyannameler arasında uyumsuzluklar bulunan mükelleflerle ilgili olarak, muhtasar beyannamenin ? Ücret ve ücret sayılan ödemeler ile Menkul sermaye iratları dışında kalan ödemelere ait Bildirim? bölümündeki ? Ödeme yapılanın ? vergi kimlik numarası/TC kimlik numarası alanı boş olan veya hatalı vergi kimlik numarası/TC kimlik numarası doldurulan beyannamelerin düzeltilmesi istenilmiştir.

Ancak, söz konusu düzeltmeler vergi matrahı ve mükellefiyeti ilgilendiren esasa müessir hatalar niteliğinde olmadığından, diğer bir ifade ile ilave bir idari işlem gerektirmeyen bir bilginin tamamlanması mahiyetinde olduğundan, anılan eksikliklerin elektronik ortamda düzeltme beyannamesi dışında bir yol ile düzeltilmesi de bugünkü teknik altyapımız gereği mümkün bulunmadığından; bu nev?i düzeltmeler dolayısıyla mükelleflerden beyannameye ilişkin damga vergisi aranmaması ve usulsüzlük/vergi ziyaı cezası kesilmemesi, şayet konu ile ilgili olarak tahsil edilmiş damga vergilerinin ve cezaların bulunması halinde Vergi Usul Kanununun 120 nci maddesinde yer alan düzeltme hükümlerine göre düzeltme işleminin yapılması bu olaya münhasır olmak üzere uygun bulunmuştur.

Bilgi edilmesini ve gereğini rica ederim.

Mehmet KİLCİ
Gelir İdaresi başkanı
http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=9917
http://www.bursa-smmmo.org.tr/mevzuat/391/DOC091016.pdf
 
Ynt: Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

dv muaflığı diye bir husus varsa haberimiz olsun gerçekten önemli bir husus
 
Ynt: Muhtasar beyananmesinde işyeri sahiplerinin gösterilmesi

Yani rakamsal olmayan her türlü düzeltme de bunu işaretleyebilir miyiz ?
 

Benzer konular

Üst