fonradar

Muhtasar Beyanname Hakkında

mhmt79

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Mar 2006
Mesajlar
416
merhabalar

bir şirketimizde çalışan personellerin çıkışı yapılarak başka bir şirketimize giriş yapıldı dolayısıyla diger şirketimizde çalışan kalmadı.

şimdi bu durumda ssk ya bilgi vermemiz gerektiğini biliyorum.

şirketimizde çalışan personel kalmadığı için dolayısıyla personel ücretlerinden oluşan gelir vergisi doğmayacak ve dolayısyla muhtasar beyannameside sadece damga vergisi olan 14,10 -ytl olarak oluşacak.

fakat ben boş muhtasar beyanname vermeyip vergi dairesine bir dilekçe yazıp muhtasar beyannamesi vermeme gibi bir durumum olabilir mi?

İyi çalışmalar
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Hakkında

Durumu bildiren bir yazı vergi dairesine bildirerek beyanname vermeyebilirsiniz.

Bu arada işçi stopajları dışında başka stopajınız olmaması enteresan. Kira stopajı olmadığı gibi serbest meslek erbabı için ödeme de yok demek ki?

İyi çalışmalar
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Hakkında

evet haklısınız
işsci stopajları dışında herhangi bir staopaj oluşmuyor.

bu konuyla ilgi tebliğ numarası vermeniz mümkünmü teşekkürlerimi sunuyorum

İyi çalışmalar.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Hakkında

Selamlar,

İlgili dönemde yapılan tevkifat olmadığı için beyan edilecek vergi matrahı bulunmadığı takdirde boş beyanname verilip verilemeyeceğine ilişkin kanunda açık bir hüküm yoktur. Bununla beraber, tevkifata tabi bir ödemenin bulunmaması halinde muhtasar beyanname verilmeyebileceği konusunda yargı karaları ve özelgeler bulunmaktadır.

Danıştay dördüncü dairesinin 03/12/1998 tarih ve 1998/4757 sayılı ‘Ödeme yoksa muhtasar beyanname de verilmeyeceği’, aynı dairenin 1999/4242 sayılı ‘Nakden ve hesaben bir ödeme halinde vergi tevkifatı yapılır ve beyanname verilmesi gerekir. Beyanname verilmesini gerektiren bir tevkifatın bulunmaması halinde ise muhtasar beyanname verme mecburiyeti bulunmamaktadır’ şeklindeki kararları bu konuyu açıklayacak mahiyettedir. Fakat vergi daireleri mükelleflerin takibini mümkün kılmak için muhtasar beyanname ile bildirecek gelirleri olmasa bile süresinde muhtasar beyanname verilmesini istemektedirler. Maliye Bakanlığı’nın 18.01.2001 tarih ve 3539 sayılı özelgesinde ‘Ancak, nakden veya hesaben ücret ödemesinin olmadığı veya adı geçenin oğlu için Sosyal Sigortalar Kurumuna herhangi bir prim ödemediği anlaşıldığı takdirde muhtasar beyanname vermesine gerek bulunmamaktadır’ şeklindeki açıklamasından da anlaşılacağı gibi muhtasar beyannameyi boş verme zorunluluğu bulunmamaktadır.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Hakkında

çok teşekkürlerimi sunuyorum

İyi çalışmalar diliyorum.
 
Üst