fonradar

Muhtasar Beyanname hk.

Üyelik
28 Mar 2007
Mesajlar
69
Merhaba,

Nisan/2008 dönemi için vermiş olduğum muhtasar beyannamede sehven asgari geçim indirimini mükerrer olarak indirdiğimi farkettim.2007 yılından ödemiş olduğum peşin vergi olduğundan çakın muhtasar vergiyi buradan mahsup ettim.Yani herhangi bir ödeme çıkmadı.Ancak vergi düşük hesaplandığından mahsup ettiğim rakamda o nispette azaldı.Bu durumda nisan/2008 dönemi için düzeltme beyanı verip mahsup dilekçemi düzeltmem gerektiğini biliyorum.Ancak bu konunun pratiğini hiç yapmadığımdan internet üzerinden düzeltmeyi nasıl vereceğim? Herhangi bir ceza tahakkuk edermi ? v.s.

Teşekkür ederim,

Saygılarımla,
 
Ynt: Muhtasar Beyanname hk.

beyannameyi doğru şekilde doldurup özel onay diyeceksin. daha sonra karşına çıkan seçeneklerden pişmanlık ve düzeltmeyi işaretleyeceksin. sonraki adımda gerekçeni yazıp tamam diyeceksin. ve karşına çıkan tahakkukta sadece aradaki fark kadar ödeme ve pişmanlık zammı çıkacak. onun haricinde herhangi bir cezayi müeyyide yok.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname hk.

+ , düzeltmede çıkan ödemeyi vadesinde yatırmazlarsa,yarısı kadar vergi ziyaı uygulanır.yatırılırsa sorun doğmaz.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname hk.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için ayrı ayrı teşekkür ederim.Peki düzeltme beyanını bu şekilde verdikten sonra çıkan farkı ve pişmanlık zammını yine kalan peşin vergimden mahsup edebilirmiyim ? yoksa pişmanlık zammı mahsup konusu dışında kalıp nakden ödenmek zorundamı ?

Saygılarımla,
 
Ynt: Muhtasar Beyanname hk.

cezalar ile gecikme zamlarıda alacaktan mahsup edilebilir.
 

Benzer konular

Üst