fonradar

Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

juılet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Nis 2007
Mesajlar
120
Merhaba arkadaşlar,

2009 /123 üç aylık beyannameyi vermeyi unutmuşuz.

Usulsuzluk cezasını mahkemeye versek sizce nasıl olur? :-[

Elinde mahkeme örneği olan varmı? lütfen çok önemli...
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

usulsüzlüğü yapıp nasıl ve neden mahkemeye vereceksizniz ben olayı anlayamadım. ama avukatınız para talep etmiyorsa ve mahkeme dönemi boyunca işleyecek olan gecikme zammını ödeyecekseniz verin tabi bişey kazanabileceğinizi hiç sanmıyorum ama. onun yerine usulsüzlük cezasını geldiğinde ödeseniz ve 376 dan yaralansanız daha iyi olmazmı?
syg..
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

arkadaşımız mahkeme örneğini 355/1e göre kesilecek 1700liralık öuc için istiyor.bu haksız cezadır.usulsüzlük cezası tamamdır ama öuc haksızdır.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

Mahkeme nereden çıktı. Pişmanlıkla beyannamenizi verin ve 15 gün içinde sadece pişmanlık zammı ödeyerek olayı kapatın.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

Burada iki farklı eyleme iki farklı ceza söz konusu;
1. Zamanında muhtasar verilmemesi,
2. Zamanında int ortamında verilmemesi (Bu ceza kağıt ortamında verilirse tamamda süresinde veya geçtikten sonra int. üzerinden verildiğinde ceza kesilmesi saçma.)
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

Pişmanlıkla yapılan beyanlarda ceza uygulanmaz, sadece asıl verginin vadesi ile fiili ödeme arasındaki süreye ait "Pişmanlık Zammı" uygulanır. Eğer böyle bir ceza uyguluyorlarsa bence kanunu yanlış yorumluyorlar. Hiç geç beyanname verme olayı başıma gelmediği için idarenin nasıl uyguladığını bilmiyorum.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

VUK 352 ve Mük.355 den dolayı iki adet ceza kesilecektir. 355 den dolayı açılacak dava için İstanbul Odasının sitesinde dilekçe örnekleri mevcut. Örnek teşkil edebilecek net ortamında çok sayıda yargı kararı mevcut. Şu an 355 in değişimi için bir taslak bekliyor. İkinci olarak 355 Anasaya Mahkemesi gündemindeydi, 07/05/09 da ileriki tarih için karar çıktı.
 
Ynt: Muhtasar Beyanname Vermeme Cezası

Değerli meslektaşlar ve özellikle ceza mağdurları,
VUK'nun mük. 355'e göre dava açmış ve halen davası sürmekte olanlar, acilen vergi mahkemelerine (hangi aşamasında olursa olsun) dilekçe ile başvurarak Anayasa'nın 152. maddesince davanın askıya alınmasını ve Anayasa Mahkemesinin sonucunun beklenmesini talep etmelidirler.

Dilekçe Örneği:
...
????. VERGİ MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞINA

Esas No: 2009/?
Sayın mahkemenizde derdest durumdaki davamın konusu olan 213 sayılı Vergi Usul Kanunun mükerrer 355/1. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası kesme işlemine ilişkin olarak;
İstanbul 2. Vergi Mahkemesi?nde Esas No: 2009/21 sayılı dosya ile açılan davada öne sürülen Anayasaya aykırılık iddiaları, İstanbul 2. Vergi Mahkemesi?nce ciddiye alınarak Anayasanın 152. maddesince Anayasa Mahkemesine başvurulmuştur.
Anayasa mahkemesi 7 Mayıs 2009 tarihinde dava ile ilgili ilk incelemesinde
- Esasının İncelenmesine,

- 213 sayılı Yasa?nın mükerrer 355. maddesinin birinci fıkrasına ilişkin esas incelemenin, aynı Yasa?nın mükerrer 257. maddesi yönünden yapılmasına karar vermiştir.

Sayın mahkemenizin bu gelişmeyi yasal bir zorunluluğu olmasa bile hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak, davamızın Anayasa Mahkemesinin kararının sonuçlanmasına kadar bekletici sorun olarak değerlendirmesini ve mahkemenize sunduğum Anayasaya aykırılık iddialarımın yeniden gözden geçirilmesini arz ve talep ederim.
Saygılarımla.

DAVACI
//////////////////
Notlar:
01. Şirketler adına açılmış davalarda bu dilekçedeki tekil ifadeler (örneğin: davamın - davamızın gibi) çoğul ifadelere dönüştürülmelidir.

02. Dava dilekçelerinde ve/veya savunmaya cevap dilekçelerinde anayasaya aykırılık iddiasında bulunmayanlar bu dilekçenin "mahkemenize sunduğum Anayasaya aykırılık iddialarımın yeniden gözden geçirilmesini" ifadelerini kullanmamalıdırlar.

03. Yeni açılacak konuya ilişkin davalarda ve savunmaya verilecek cevaplarda ya da itirazlarda mutlaka artık Anayasaya aykırılık iddialarını çoğaltarak, yargıya yardımcı olunmalıdır.

04. Yine konuya ilişkin olarak hazırlanmış bulunan Gelir Vergisi değişikliği tasarısının 6. maddesinin bu durumda mutlaka geriye çekilmesi TÜRMOB tarafından sağlanmalıdır. (Kanunu tasarısının geri çekildiği yolunda meslektaş forumlarında bilgiler vardır.)
...
_________________
Kaplan BERZEK
S.M.M.M.
 
Üst