fonradar

Muhtasar Beyanname Zamanında Verilmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
Forumda baktım da net bir bilgiye ulaşamadım.
Muhtasar beyannamenin zamanında verilmemesinin parasal cezası nedir?

Ynt: Muhtasar Beyanname Zamanında Verilmemesi

cezası yoktur zamanından sonra verirsen
süreden sonraki 30 günde öz.usz cezasının 1000 tl nin 1/10 u 100 tl
daha sonraki 30 gün iinde verirseniz 1/5 i 200 tl
61.günden sonra ise ceza tam 1000 tl uygulanır

Ertann ' Alıntı:
cezası yoktur zamanından sonra verirsen
süreden sonraki 30 günde öz.usz cezasının 1000 tl nin 1/10 u 100 tl
daha sonraki 30 gün iinde verirseniz 1/5 i 200 tl
61.günden sonra ise ceza tam 1000 tl uygulanır

Ayrıca vergi ziyaı cezası uygulanacağını unutmamak lazım.

Soruyu sormamdaki amaç bu düzeltmeden ötürü vergi ziya cezası söz konusu değil ki. Ne kadar? olsun

Ayrıca vergi ziyaı cezası uygulanacağını unutmamak lazım.
[/quote]

Arkadaşın bir dayanağı vardır belki?

Pişmanlıkla Verilen ve Pişmanlık Şartları Yerine Getirilen Beyannlarda Kanuni Süresinden Sonra Verilmesi Halinde Vergi Ziya Cezası Uygulanmaz.

Pardon yaaa

Ben dünkü muhtasar sorusuna takıldım. Asgari ücretli sayısı belirtilmemişti yaa. O yüzden ceza yok dedim

mes_ar ' Alıntı:

Pişmanlıkla verilen beyannamenin tahakkuku vadesinde ödenmez ise pişmanlık hükmü geçersiz kılınmakla birlikte %50 vergi ziya cezası uygulanır.

Sayın mes_ar;
beyannamenin matrahı ve beyannamenin veriliş şekline (normal, pişmanlık talepli, pişmanlık talepli ek beyanname gibi) göre değişmekle birlikte şu ihtimaller olabilir

1-Söz konusu olan beyanname muhtasar beyanname ise mutlaka, bir vergi doğmuştur. Aksi takdirde beyanname verilmez zaten. Buna Gecikme faizi veya duruma göre Pişmanlık Zammı hesaplanır (Bunun sorunuzdaki gibi parasal bir ceza olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ayrı bir tartışma konusudur)

2-Beyanname kanuni süresinde sonra verilen normal bir beyanname ise yukarıda bahsedilen özel usulsüzlük cezalarına ilave olarak, I derece Usulsüzlük Cezası ve Vergi Ziyaı Cezası kıyaslanarak fazla olanı kesilir.(Gecikme Faizi ayrıca hesaplanır)

3-Beyanname kanuni süresinde sonra verilen Pişmanlık talepli bir beyanname ise yukarıda bahsedilen özel usulsüzlük cezalarına ilave olarak, I derece Usulsüzlük Cezası kesilir.(Pişmanlık Zammı ayrıca hesaplanır)

4-Beyanname kanuni süresinde sonra verilen Pişmanlık talepli EK beyanname ise yukarıda bahsedilen özel usulsüzlük cezalarına ilave olarak, I derece Usulsüzlük Cezası kesilmez Ancak Pişmanlık Zammı hesaplanır)

Ayrıca 3 ve 4 de belirtilen durumlarda ödeme 15 günlük süre içinde yapılmazsa pişmanlık ihlal edileceğinden Sayın NİSANLI belirttiği şekilde Vergi Ziyaı Cezası hesaplanacak ve pişmanlık zamları kaldırılarak yerine gecikme faizi hesaplanacaktır.

Arkadaşlar Ltfen yardım;

Ben 23ünde yapmam gereken muhtasar beyanını sehven (yanlış anlama sonucu) 24'ünde yaptım.Özel Onay üzerinden Pişmanlık Talebi ile başvurdum.Resmi kurum olmam hasabiyle ordan 4. ya da 5.seçenek seçip 352 ve 355(sanırım) seçip onayladım.

Sisteme girdiğimde TH yanında THB şeklinde uyarı geldi.Açtığımda 16 TL ihbarname 10,67 kuruşta ceza çıktı.Cezayı aynı gün ödedim ilgili vergi dairesinden.Bundan sonra ypmam gereken birşey varmı?ya da sonrada ceza gelir mi?

resmi kurumlarda beyannameyi internetten verme zorunluluğu bulunmadığın özel usulsüzlük cezası yoktur adınıza kesilen usulsüzlük cezası ile verginizi vadesinde öderseniz başka bir ceza gelmez

Yardım Lütfen

V.U.K. 376 demişsiniz ancak benim evraklarımda çıkan 213 sayılı ..... 352/1-1 yazıyor.yanlış mı yaptım acaba?

birde Resmi kurum olarak ben pişmanlık talepli ve 4. maddeyi seçtim.doğru mudur?yanlışsa ne gibi sorunlara yol açar?
1- Sermaye şirketleri
2- Sermaye şirketleri dışında kalan birinci sınıf tüccar ve serbest meslek erbabı
3 - İkinci sınıf tüccarlar
4- Yukarıdakiler dışında kalıp beyanname usulüyle gelir vergisine tabi olanlar
5- Kazancı basit usulde tespit edilenler
6- Gelir vergisinden muaf esnaf

burda anlatılana göre ben yanlış seçtim :( 3.sıradakine göre ceza almam gerekiyordu?Yanlış mıyım?Ama biz resmi kurumuz (KİT) ikinci sınıf tüccar nasıl olur ki?
213 SAYILI VERGİ USUL KANUNUNA BAĞLI CETVEL
(Md:352)
USULSÜZLÜK CEZALARINA AİT CETVEL
(4369 sayılı Kanunun 19 uncu maddesiyle belirlenen miktarlar Yürürlük: 29.07.1998)
(411 sıra nolu VUK.G.T. ile belirlenen miktarlar siyah yazılmıştır.Yürürlük:01.01.2012)

Mükellef Grupları
Birinci derece usulsüzlükler için
İkinci derece usulsüzlükler için

1- Sermaye şirketleri
600.000 TL
105 TL

350.000 TL
58 TL

2- Sermaye şirketleri dışında kalan birinci sınıf tüccar ve serbest meslek erbabı
400.000 TL
66 TL

200.000 TL
33 TL

3 - İkinci sınıf tüccarlar
200.000 TL
33 TL

100.000 TL
16 TL

4- Yukarıdakiler dışında kalıp beyanname usulüyle gelir vergisine tabi olanlar
100.000 TL
16 TL

50.000 TL
8,80 TL

5- Kazancı basit usulde tespit edilenler
50.000 TL
8,80 TL

25.000 TL
4 TL

6- Gelir vergisinden muaf esnaf
25.000 TL
4 TL

12.500 TL
2,30 TL

İhtar

1. (2455 sayılı Kanunun 6'ncı maddesiyle değişen madde) Bu cetvel de mükellef grubu: Gelir, Kurumlar Vergilerinden başka, Gider, İstihlak İşletme
ve Dış Seyahat Harcamaları Vergilerine ait usulsüzlükler hakkında da esas tutulur.

2. Emlak Alım, Gayrimenkul Kıymet Artışı, Veraset ve İntikal Vergisi, Taşıt Alım ve Motorlu Taşıtlar Vergilerine ait usulsüzlükler ile Damga Vergisinin,
beyanname verilmek suretiyle ödeneceği hallerde beyannamenin süresinde verilmemesine ilişkin usulsüzlükler bu cetvelin mükellef grupları sütununun
3'üncü sırasında göre cezalandırılır.

3. (3210 sayılı Kanunun 4'üncü maddesiyle değişen bent) Emlak vergisine ait usulsüzlükler, bu cetvelin mükellef grupları sütununun 3'üncü sırasına göre
cezalandırılır.

4. Kamu İdare ve müesseseleri ile dernek ve vakıfların yaptıkları usulsüzlükler (Bunların iktisadi işletmelerine ait usulsüzlükler hariç) bu cetvelin mükellef
grupları sütununun 3'üncü sırasına göre cezalandırılır.

5. Yukarıdakiler dışında kalan diğer vergi, resim ve harçlara ait usulsüzlükler bu cetvelin mükellef grupları sütununun 4'üncü sırasına göre cezalandırılır.

resmi kurumlarda mükellef gurubu 3 olmalıydı siz sanırım 4 ü seçtiniz siz birşey yapmayın sonra farkedilirse ki sanmam ek ceza gelir aradaki fark kadar cüzi birşey yani

evet 3 ü seçmem gerekiyormuş ancak ben vergi dairesine dilekçe ile başvurdum.Aradaki farkın ödenebilmesi için ordaki adamlarda iş bilmiyor.İş bilseler 4 üncü seçeneği seçtiren vergi dairesinde kendini ŞEF sanan biriydi.

Her neyse bekleyip göreceğiz.

Bazı mükelleflerimizin beyannamelerini "Kanuni Süresinden Sonra" verirken "Mükellef Grubunu" yanlış seçtikleri görülmektedir. Bu nedenle "Mükellef Grubu" seçimi sırasında ek kontrol konulmuştur. Buna rağmen hatalı seçim yapanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

bu gerekli yasal işlemin açıklamasını bilen var mı?

muhtasar ' Alıntı:
evet 3 ü seçmem gerekiyormuş ancak ben vergi dairesine dilekçe ile başvurdum.Aradaki farkın ödenebilmesi için ordaki adamlarda iş bilmiyor.İş bilseler 4 üncü seçeneği seçtiren vergi dairesinde kendini ŞEF sanan biriydi.

Her neyse bekleyip göreceğiz.

sizin deyiminizle kendini şef sanan biri olarak size cevap vererek yardımcı olmaya çalışmıştım ama aslında okunarak ve araştırılarak herşeyin öğrenilebileceğini zaten sizde görmüşsünüzdür herhalde vergi dairesinde çalışıyor olmak herşeyi bilmek zorunda olmak anlamına gelmiyor hatırlatırım

ya ben sana demedimki. ben bana bu işi yanlış anlatan kişiye dedim:(