Muhtasar Beyn.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asiye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhtasar Beyn.

Arkadaşlar,

Dün Galata VD den telefon ile aradılar. Bir mükellefimin 2009/4,5,6 dönem muhtasar beyanında SMMM olarak ödeme tablosunda T.C. numaramın olmasına karşılık ayrıca ??? VERGİ NUMARASININ da yazılması gerektiği, bunun için de hemen bugün düzeltme beyanı vermem istenmektedir.

Kabul etmedim, İstanbul Vergi Dairesi Müdürünün böyle bir talebi olamıyacağına, TC numaramın yazılı olduğunu, müşavirlik şirketi olsa idim şirket vergi numarasını yazmamız gerektiğini söyledim. Hem TC hem de Vergi nosu yazılacak ise bunun da TELEFON İLE DEĞİL tebliğ ile istenmesi gerektiğini söyledim.

Bugünde mükellefimi arayıp, mali müşaviriniz hatalı beyanname verdi, ikaz ettiğimiz halde düzeltme vermek istemiyor. Usulsüzlük cezası alabilirsiniz diye TEHDİT vari konuşmalar olmuş..

Odanın bu konuda idare ile görüşmesi olduğunu duydum.

Hayırlısı

Kolay gelsin

Mehmet Tosun

O s...lara "2009 yılındayız şahısların tc noları onların vergi nolarıdır. Şahısların ayrıca vergi noları yoktur. Sizin iç işleyişinizde kulandığınız numaralar bizi bağlamaz." demeliydiniz.

Not: s... hakaret içeren bir kelimedir, kullanmak istemezdim ama Galata VD hakketmiş.
-/-
Kaplan BERZEK - Bursa SMMM' Alıntı:

Türmob yönetim kurulumuzdaki arkadaşımızın aktardığı bilgilere göre bu konu ile ilgili TÜRMOB yönetimi Maliye Bakanlığına yazılı olarak müracaat edilmiş, bakanlığın konunun düzeltme beyannamesi olmaksızın dilekçe ile çözülmesine sıcak baktığını ve pazartesi veya salı günü resmi cevap alınabileceğini bildirmiştir.
Bilgilerinize sunarım.

Basılabilir Sayfa Okunabilirlik : -A +A
-->MEVZUAT
---->DUYURULAR
------>MUHTASAR BEYANNAMELERİNDE STOPAJ KESİNTİLERİNE AİT BİLGİ EKSİKLİĞİ İLE İLGİLİ DÜZELTMELERDE DAMGA VERGİSİ UYGULANMAYACAKTIR.

Muhtasar beyannamelerinde ücret ve ücret sayılan ödemeler ile menkul sermaye iratları dışında kalan ödemelere ait bildirim bölümündeki istihkak sahiplerine ait TC kimlik veya vergi kimlik numarası olmayanlara dair istenen düzeltme beyannamelerine ait alınacak damga vergisi TÜRMOB'un ve Odamızın girişimleriyle kaldırılmıştır.

Bununla ilgili beyanname düzenleme programında "damga vergisinden muaftır" seçeneği işaretlendiğinde damga vergisi tahakkuk etmeyecektir.

Bilgi edinmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

Yahya Arıkan
Başkan

http://www.turmob.org.tr/TurmobWeb/turkce/haberdetay.aspx?Id=260

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=9917

Merhaba ;

İlgili resmi yazı ;

T.C MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı :B.07.1GİB.0.34 3429 738

Konu : Muhtasar beyannamelerde yapılan Vergi kimlik TC kimlik numaraları düzeltmesi hakkında

093407 03.10.09

VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

İlgi 15.09.2009 tarih ve 87703 sayılı yazımız.

Bilindiği üzere,ilgi de kayıtlı yazımız ile adlarına 022 ödeme türü ile serbest meslek ödemesi yapılan kişiler tespit edilmiş. bu kişilere muhtasar beyannamelerde ödendiği beyan edilen toplam serbest meslek ödemesi ile serbest meslek erbabı mükelleflerin ilgili vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak verdikleri gelir vergisi gelir geçici vergi beyannamelerindeki gayrisafi serbest meslek kazançlarının çapraz kontrolü neticesinde beyannameler arasında uyumsuzluklar bulunan mükelleflerle ilgili olarak, muhtasar beyannamenin Ücret ve ücret sayılan ödemeler ile Menkul sermaye iratları dışında kalan ödemelere ait Bildirim bölümündeki Ödeme yapılanın vergi kimlik numarası TC kimlik numarası alanı boş olan veya hatalı vergi kimlik numarası TC kimlik numarası doldurulan beyannamelerin düzeltilmesi istenilmiştir.

Ancak, söz konusu düzeltmeler vergi matrahı ve mükellefiyeti ilgilendiren esasa müessir hatalar niteliğinde olmadığından, diğer bir ifade ile ilave bir idari işlem gerektirmeyen bir bilginin tamamlanması mahiyetinde olduğundan, anılan eksikliklerin elektronik ortamda düzeltme beyannamesi dışında bir yol ile düzeltilmesi de bugünkü teknik altyapımız gereği mümkün bulunmadığından; bu nevi düzeltmeler dolayısıyla mükelleflerden beyannameye ilişkin damga vergisi aranmaması ve usulsüzlük vergi ziyaı cezası kesilmemesi, şayet konu ile ilgili olarak tahsil edilmiş damga vergilerinin ve cezaların bulunması halinde Vergi Usul Kanununun 120. maddesinde yer alan düzeltme hükümlerine göre düzeltme işleminin yapılması bu olaya münhasır olmak üzere uygun bulunmuştur.

Bilgi edilmesini ve gereğini rica ederim.

Mehmet KİLCİ
Gelir İdaresi başkanı

arkadaşlar damga vergisinden muaftır butunu nerde acaba yönlendirebilirmisiniz teşekkür ederim.

iyi bari güzel bi haber.böyle lehimizde sonuçların çıkıyo olması sevindirici en azından daha iyi günler için umut.darısı ba/bs lerle ilgili cezaların kalkmasına.verenler için de syn muhasebenin dediği gibi düzeltme yani terkin yoluna gidilir.birine ayrı birine ayrı olmaz.yazışma yoluyla ödemeden düzeltiriz yani.

ultraslan ' Alıntı:
arkadaşlar damga vergisinden muaftır butunu nerde acaba yönlendirebilirmisiniz teşekkür ederim.
Özel onay sonrası görebilirsiniz.

arkadaşlar Muhtasar Beyannamenin ücret ve ücret sayılan ödemelere ait bildirim kısmına diğer ücretlilerin (012 Kodlu) bilgilerinide yazmamız gerekiyormu asgari ücretlilerin bilgilerinin yazılmadığını biliyorum teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.