Muhtasar Doldururken İşçi Sayısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elifbe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elifbe

Katkı Sunan Üye
12 çalışanımız var. Bu 12 'nin 3'ü sgk muaf (huzur hakkı). Muhtasarda çalıştırılan işçi sayısını yazarken bu 3 kişiyi dahil edecek miyiz. Yoksa dahil etmeyecek miyiz:

Nasıl olmalı ?

Böyle mi olmalı:
Diğer ücretli 12
Toplam 12
sgk muaf/istisna: 3

Yoksa böyle mi olmalı:
Diğer ücretli: 9
Toplam : 9
sgk muaf : 3

Teşekkürler.

Sağolsunlar yıldız koymuşlar ama açıklama yapmak zor gelmiş :)
Ben beyannameyi doldururken, (örneğin 6 tane işçi ve 2 tanede huzur hakkı var) bordrolarda diğer ücretli ve huzur hakkı şeklinde 2 bordro varsa;
matrah bildiriminde 012 ve 014 kodlarını kullanıyorum işçi sayılarını ise diğer ücretli 6, sgk muaf 2 şeklinde onaylıyorum.

Benim yorumun ise; hakkı huzur ücreti ne asgari ücret ne daha fazlası olmayabileceğinden (örn; aylık 750 TL) asgari ücretli ve diğer ücr. kısmında göstermeden sadece muaf kısmında yazmak.

Bunun net bir cevabı yok mu :) Ben hep aksini yaptım. Yani huzur hakkını toplama dahil edip, bunun 3 tanesi huzur hakkıdır şeklinde de ayrıca sgk muaf olarak gösterdim. Sorun olmaz inşallah.

Beyanlar birleşinceye kadar bir sorun olmaz :) Ondan sonrası için bişey diyemem.
Bu arada zaten huzur hakkını 014 koduyla ayırmışlar.sgk muaf kısmında da belirtiyoruz,herhagi sorun yok ortada.