Muhtasar

arkadaşlar, muhtasar beyannamede serbest meslek makbuzu stopajı kodu hangisidir.021 mi yoksa 022 mi sağolun

Ynt: Muhtasar

Orada sözü edilen 18. madde telif kazançlarıyla ilgilidir.

Bizim mesleğimizin telife girmediği açık.

Kod: 022

pek çok muhasebecinin kendi kestiği makbuzun hangi madde kapsamında tevkifata tabii olduğundan haberi yok..millet 021 yazıp veriyor, beyannamenin arka sayfasındaki açıklamalara bakıp da hangi maddeye göre tevkifat bildirdiğine bakmıyor bile...azcık merak...azcık da yasayı açıp bakmak...

Sn. muhasebe;

kısaca tarif edeyim...önce bir muhtasar beyanname alınır..arka sayfasındaki 021 kodun hangi madde kapsamındaki kesintiler için olduğuna bakılır.

021 için "18 inci Madde Kapsamına Giren Serbest Meslek İşleri Dolayısıyla Yapılan Ödemeler (GVK.Mad. 94/2-a)" açıklaması görülür, GVK 94. madde 2-a 'ya ve 18. maddeye bakılır...

021 açıklamasına bakarsanız, 18. madde kapsamına giren işleri kapsadığını yazar. 18. madde de telif kazancını tanımlar.

Murat CER ' Alıntı:
Sn. muhasebe;

kısaca tarif edeyim...önce bir muhtasar beyanname alınır..arka sayfasındaki 021 kodun hangi madde kapsamındaki kesintiler için olduğuna bakılır.

021 için "18 inci Madde Kapsamına Giren Serbest Meslek İşleri Dolayısıyla Yapılan Ödemeler (GVK.Mad. 94/2-a)" açıklaması görülür, GVK 94. madde 2-a 'ya ve 18. maddeye bakılır...

Sayın CER ;

Ben de aslında farklı birşey söylemedim ama sanırım anlatımımda hata yaptım.Verdiğim linkde de zaten 22 olduğu açık. Sn KURDOĞLU'nun yanıtını hatalı yorumladığım için ifadem de hatalı oldu.

Ama yine de siz hiç merak etmeyin söylemiş olduğunuz bütün uyarıları dikkate alan ve de uygulayan meslek mensuplarındanımdır.