fonradar

Muhtasarda Mükellefiyetli Veya Mükellefiyetsiz Hangi Durumda Olur ?

Üyelik
28 Ağu 2016
Mesajlar
4
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

muhtasarda mükellefiyetli şube ve mükellefiyetsiz şube ne demektir. Hangi durumda mükellefli şube veya mükellefiyetsiz şube olmak zorunludur.

bide şu sorum olacaktı
Bir yapı ürünleri bayi şirketin muhasebesinde çalışmaktayım şirketin istanbulda 1 ve çanakkale de bir şubesi var bunun muhtasarını boğaziçi kurumlara veriyoruz. Ayrıca 2 yataş bayi ve 1 otel bulunmakta bunun muhtasarını ortaca mal müdürlüğüne veriyoruz.Size sorum şu olacaktı ortaca mal müdürlüğüne verdiğimiz muhtasarda iş yeri işçi bildirimi kısmında 2 yataş bayi 1 oteli bildirirken mükkellefityetli veya mükelfiyetsiz şube olarak mi bildireceğiz. Yeni geçilecek sgk ve muhtasar eşleşme ek-8 bildirim formunu internet vergi dairesinden merkez ve merkeze bağlı 2 şubeyi tanımlaması boğaziçi kurumlar vergi dairesine yapıldı. ortacada 2 yataş bayi ve oteli ek-8 nasıl kayıt yapıyoruz bunu boğaziçi kurumlar vergi dairesini seçtiğimizde muğla ortacadaki adresleri görebiliyoruz.daha önce 2 ayrı muhtasar veriyorduk yeni sistemde bu nasıl olacak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
EK8 Eşleştirme Formu Hakkında Önemli Duyuru;

EK8 Eşleştirme Formu Bildiriminde, vergi dairesinde kaydı bulunmayan işyerlerine ait işyeri SGK numaralarının, mükelleflerin bu çalışanlarına ilişkin vergi kesintilerinin bildirildiği şube veya merkezin adresinin seçilerek yapılması gerekmektedir.

Örnek:

İşveren (B), bina inşaatı için kurulan şantiyede 7 sigortalı çalıştırmaktadır. Şantiyenin adresinin olmaması ve bu şantiye için vergi dairesinde mükellefiyetli veya mükellefiyetsiz şubesinin olmaması nedeniyle, bu şantiyede çalışanlara ilişkin yaptığı vergi kesintilerini merkez için vermiş olduğu muhtasar beyanname ile bildirmektedir. Bu durumda şantiye için alınmış olan işyeri SGK numarası merkezin adresi ile eşleştirilmelidir.
 

Benzer konular

Üst