fonradar

Mükellef bildirimi hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kreuzberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bu bildirim formu 2011 yılı için mi yani 2012 de açılan firmalar eklenecek mi ? vergi dairesine bildirim formunu elden vermemize gerek kalmamış oluyor değil mi ? bide köy dernekleri bubildirimden muafmı ? bu sorulara bi hayırsever arkadaş cevap verirse çok makbule geçer

Ynt: Mükellef bildirimi hakkında

kreuzberg ' Alıntı:
arkadaşlar bu bildirim formu 2011 yılı için mi yani 2012 de açılan firmalar eklenecek mi ? vergi dairesine bildirim formunu elden vermemize gerek kalmamış oluyor değil mi ? bide köy dernekleri bubildirimden muafmı ? bu sorulara bi hayırsever arkadaş cevap verirse çok makbule geçer
bildirim 2011 yılına ait verileri istiyor ancak 1 nisan 2012 tarihi itibariyle faal olan firmalar bu bildirimi merkez ve herbir şube için ayrı ayrı verecekler elden verilmeyecek
dernekle ilgili olarakta iktisadi faaliyeti varsa verecekler

33 ? Dernek merkezi olarak vergi numarası aldık, iktisadi bir faaliyetimiz yok. Kurumlar vergisi mükellefi değiliz. Sadece stopaj yönünden mükellefiyetimiz var. 413 nolu tebliğ uyarınca mükellef bilgileri bildirimi düzenleyecek miyiz?

Dernek ve vakıflara ait iktisadi teşebbüslerin kurumlar vergisi yönünden mükellefiyeti vardır. Bu nedenle dernek ve vakıflara ait iktisadi teşebbüsleri bulunması halinde, sadece bu iktisadi teşebbüsleri için bildirim düzenlenecektir. İktisadi teşebbüsleri bulunmayanlar dernek ve vakıflar, mükellef bilgileri bildirimi düzenlemeyeceklerdir.

1'inci sınıf mükellef aynı adreste faaliyet gösteren kuaför ve ek iş olarak nakliye işi ile uğraşan mükellefe bildirim formunda şube olarak ayrı bildirmek mi gerekir

Bildirim formunu onayladıktan sonra güncelleyip tekrar onaylasak sorun olurmu, herhangi bir yaptırımı varmı acaba..elektrik abone sözleşme numarasını yanlış girmişim..

Cevaplarınız için teşekkür ederim..

10 Haziran 2012 tarihine kadar düzeltirseniz her hangi bir cezai yaptırımı olmayacaktır.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim..

Koray Bey, neden 10 haziran? Bildirim süresini 31 Mayıs olarak mı düşündünüz, emin olmak için soruyorum..

Neden 10 haziran. Bildirimler 29 hazirana kadar uzatıldı... +Düzeltmede 10 günlük süre

EYLÜLDURU ' Alıntı:
Bildirim formunu onayladıktan sonra güncelleyip tekrar onaylasak sorun olurmu, herhangi bir yaptırımı varmı acaba..elektrik abone sözleşme numarasını yanlış girmişim..

Cevaplarınız için teşekkür ederim..
Düzeltme yaptığınızda direk onaylıyor.

Zorunlu bir açıklama yapmak istiyorum, 53 Nolu VUK Sirkülerine göre son gün 29 Hazirana uzatıldığı için cezasız düzeltme için son gün de 9 Temmuz oldu doğal olarak.

Aslında esas olarak hatırlatmamız ve genel geçer olan kural gereken kural bildirim ve formlarda son bildirim tarihinden itibaren 10 gün içerisinde düzeltme verildiği takdirde VUK mük.md.355 uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilmeyeceğidir.

10 günlük sürenin mali tatile denk gelmesi bir anlam ifade eder mi?

Sayın Metyo çok güzel bir hatırlatma, bir de dünyaca meşhur(!!) mali tatilimiz var,onu unuttuk :)

5604 sayılı Kanunun 1-d maddesine göre devamlı bilgi verme hükümleri kapsamında verilmesi gereken bilgilerin verilmesine ilişkin sürelerin son günü mali tatile denk gelirse, süre mali tatilin sonundan başlayarak 7 gün uzamış oluyor, diğer bir ifade ile 27 Temmuz oluyor.

Ancak 53 Nolu VUK Sirküleri sonrasında son gün 29 Haziran olarak değişti ki, 29 Haziran da mali tatile denk gelmiyor.

Mali tatile denk gelen cezasız olarak düzeltme imkanı sağlayan 10 günlük ek süre. Bu nedenle bahse konu olayda mali tatilin bir değişikliğe neden olmayacağını düşünüyorum.

Selamlar, sahıs firmaları icin oda sicil no ya hangisi yazılacak ? firma matbaa isi yapıyor.

İstanbul Esnaf ve sanatkarlar sicil müdürlüğü sicil no : 34 - 123456

yoksa

İstanbul matbaacılar ve ciltciler sanatkarlar esnaf odası oda üye kayıt no : 1234

?

Fatih bey esnaf odaları için farklımı bilmiyorum ama ticaret sicil ve ticaret odası için ikiside bildiriliyor.

metyo ' Alıntı:
Fatih bey esnaf odaları için farklımı bilmiyorum ama ticaret sicil ve ticaret odası için ikiside bildiriliyor.
Ankarayla görüstük sahıs firmaları icin ( ticaret odasına kayıt olanlar haric ) oda kısmındaki 1234 bildirilecek dendi.

Selamlar, Aynı adresde 2 firma faaliyet gösteriyor, işyerinin asma katındaki firma elektrik icin süzme sayac taktırmıs elektrikciden.. İşyerine tek elektrik faturası geliyor, süzme sayac kullanan firma elektrik abone nosuna işyerine gelen elektirik faturasındaki abone nosunu yazması gerekmez mı ? Takılan süzme sayacın resmi bir kaydı yokki neye göre hangi numara yazılacak süzme sayactaki ?

Elektrik ft kimin adına olduğu önemli değil resmi olan abone nosu yazılacak.

merhaba,

arkadaşlar (31,05 te) son gün ve uzatma nedeniyle yaptığım bütün mükellef bilgilerini ileride onaylamak üzere sistemde kaydet butonuna basmıştım, onaya basmamıştım.. şimdi o kaydettiğim bilgilere ulaşamıyorum.. Vergi kimlik numarası yazdığımda kaydedilmiş bilgi yok diyor.. Bunlar kaydet butonu ile sistemde onaylamadan evvel kaydolmuyor mu? ??? ??? ???
hani güncelleme yapmak için kaydolması lazımdı.. bütün bilgiler yok olmuş :(

Onaylamadan evvel kaydoluyordu. Bende aynısını yaptım ve ilerleyen günlerde de onayladım.

g705 ' Alıntı:
Elektrik ft kimin adına olduğu önemli değil resmi olan abone nosu yazılacak.

Süzme sayacın üzerinde bir no var ama hicbir resmiyeti yok süzme sayacın. gelen faturadaki abone no mu yazılacak yoksa süzme sayactaki mi diye.. Bende resmi olan yazılacak diye düsünüyorum