Mükellef Bildirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stonhand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mükellef Bildirimi

Smmmo Üyeleri Halay Çekip Ruhsat Yaktı
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) üyeleri, 31 Mayıs'ta bitecek 'Mükellef Bilgi Bildirimi'nin bitiş tarihin sağlıklı bulmadıklarını açıklayarak, oda önünde halay çekip, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) kendilerine verdiği ruhsatı yaktılar.
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası (SMMMO) üyeleri, 31 Mayıs'ta bitecek 'Mükellef Bilgi Bildirimi'nin bitiş tarihin sağlıklı bulmadıklarını açıklayarak, oda önünde halay çekip, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) kendilerine verdiği ruhsatı yaktılar.

Mersin SMMMO binası önünde toplanan üyelere, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı'da destek verdi. SMMMO üyeleri burada müzik eşliğinde bir süre halay çektiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin SMMMO Başkanı Dursun Göktaş, mükellef bilgi bildirim süresinin 31 Mayıs'ta bitmesinin sağlıklı düzenlenmesi için yeterli olmayacağını savundu.

Mükellef bildiriminin ya kaldırılması gerektiğini, kaldırılamıyorsa da sürenin uzatılmasının daha sağlıklı olacağını söyleyen Göktaş, ?Ayrıca her ay muhtasar beyanname ekinde sayısı yüzleri geçen stopaj yapılan fatura, müstahsil makbuzu, gider makbuzu, serbest meslek makbuzu bilgileri istenmesi mantığı meslektaşlarımıza yüklenen angarya değil de başka nedir?? dedi.

Yetkilileri Vergi Usul Kanunu'nun (VUK) 148. ve 149. maddelerine dayanılarak keyfi bilgi istenmesi ile 355. maddeye dayanılarak ceza verilmesine son vermeye davet eden Göktaş, şöyle devam etti: ?Bu konu VUK'un 'Bilgi Verme' başlığını taşıyan 148. ve 149. maddelerine dayandırılmaktadır. 413 sayılı tebliğ ekinde düzenlenen 'Mükellef Bilgileri Bildirimi' formu ile istenen bilgilerin bir çoğu diğer beyan ve bildirimlerde bulunmasına rağmen yeni bir bildiri ili ayrıca istemek, bahsi geçen yasal dayanağın sınırsız ve keyfi olarak kullanıldığına delalet etmektedir.?

Kurumların muhasebeci ve mali müşavirlerin bilgisine ihtiyaç duymalarını önemsediklerini belirten Göktaş, ?Ancak muhasebeci ve mali müşavirler mart, nisan, mayıs aylarında onlarca beyan ve bildirimin yanında yıllık beyan bildirimi, kesin mizan bildirimi, imzaladığımız beyannamelerin üstüne birde mükellef bilgi bildirimi eklenmesi meslektaşlarımızın sabrını taşırmıştır? diye konuştu.

Mersin SMMMO üyeleri basın açıklamasın ardından TÜRMOB'un kendilerine verdiği ruhsatı yakarak tepkilerini ortaya koydular

Ne olacak bu Muhasebecilerin Hali?
Maliyenin Bedava'ya çalışanı olduk. Devlette bürakrasi azaldı diyorlar. Azalır tabi bütün işi bize yıktılar.
Bir nevi Arşiv'leri olduk.
Her türlü yükü bindirdiler sırtımıza. Ay'ın hergünü bi beyan bi bildirim. Cezaları ve müteselsil sorumlulukları cabası. Buna hangi kafa, hangi beyin dayanır. Bilemiyorum.
Türmob ve Oda'larımız ne işe yarar bilemiyorum. Bize faydaları sadece seminere katılırmısın
Sms'leri. Yahu oraya gidecek zaman mı var? . Bilemiyorum.
Hakikaten bilemiyorum.
Evin yolunu unutmuştuk. Bu sıralar EVİ UNUTTUK.
Oda'larımız hemen 6111 sy yasaya istinaden Oda borçlarınızı ödeyin. Bak ne kadar güzel bi olay gel öde. Diyor. EEE iyide biz, Bizim Aidat-Tahsilatlarımıza bi yasa nasıl çıkaracağız. Sırtımıza bindirşlen bu yüklere nasıl bi küfe bulacaz. Ne yapacağız.
Torba yasa'ya kendi oda aidat alacaklarını koymayı bilyorsunda, M.Mensuplarının Tahsilat larına çözüm nasıl bulamıyorsun. (20 senedir) Vallahi bilemyorum.
Demekki bu çok zor.
Mali Tatil diyorlar. Hangimiz Mali Tatili yaşayabiliyoruz. Vallahi ben bilemiyorum.
Kdv ve Gv konusuna 20 senedir çözüm bulamadılar. Yahu bi çelişki var işte. Bunu nasıl düzeltemiyoruz. Kimisi ne tahsilat yaptıysan onu kes deri Vergi daireside Byn verdin hizmet doğdu Söz.ücretin ne ise onu keseceksin der. EEEE ne yapacağız biz.
Demekki çok zor.
Seçimlerden önce herkesin vaadi idi bu konular. Yahu bi taneside çıkıp biz böyle böyle demiştiki bi görüntü yapalım bari demiyor arkadaş.
Terzi, Çaycı, Taksi'ci, dolmuşcular vs.vs.vs. odası bile bizimkinden daha iyi çalışıyor.
Yok TMS, yok UMS, ne standartı , ne kaliteli muhasebesi. Kalite para ile olur. Parasız kalite olmaz.
Sen sabaha kadar çalış, pazar yok, tatil yok ücretini alamama, aldığında binbir suratla verir, Acaba verilecek bi byn unuttummu, ceza yermiyim, Maliyecelerin binbir süratlarını çek, Potansiyel Hırsız muamelesi gör...EEE ben kaliteli bi Meslek mensubuyum, bizim bi standartımız var, Asgari tarifemiz var.. öylemi?.

Doktor, Mühendis, Avukat ile aynı statüde bi mesleğimiz var diyoruz. Biz kendimizi kandırıyoruz.
1.Mayıs oldumu elimize bayrak alıp, toplanıp yürümeyi biliyoruz. e bize müstahak ..

Türmob ve Oda'larımızdan Allah Razı olsun. Onlar 5 Yıldızlı otellerde Seminer düzenlesinler.
Vah ki vah o seminerlere gidemeyenlere.!!

Artık kendime acımıyorum. Kendim ettim kendim buldum. Elime Tornavida bile yakışmıyor..
Yapacak ta bişey yok galiba.
Üstad dediklerimiz çözüm bulamadıktan sonra, biz hiç bulamayız. Böyle yazar çizer dururuz.

Bir isveç atasözü;

Eğer sana birisi Eş..k der ise gül geç.
Eğer sana başka birisi Eş.k der ise gül geç
Eğer sana daha başka birisi Eş.k der ise
Hemen git kendine bir semer al

Alınmak yasak. İşte bu haldeyiz.
Bizim semerleri de TURMOB yapıyor.

Mükellef bildirimleri 2014 yılına kadar uzar.Merak etmeyin. Koca mahalleyi yazmamışlar var mı böyle bir şey.En azından 50 fabrika var.Belediye numararalama yapacakmış.Ne zaman???
Pratik yoksunu teori diye buna denir.
Depremlerden dolayı Cumhurbaşkanına durum değerlemesi yapması istenmişti.

-binaenaleyh altımız bozuk demişti.
Gazeteci cevabı yapıştırdı.
-Sayın cumhurbaşkanım ne yazık ki üstümüz de bozuk

adam nakliyeci,işyeri tutamadan kamyonetı ile nakliye işi yapıyor.Biliyorusnuz bu tür mükelleflerini işyeri adresi aynı zamanda ikamet adreslerı de oluyor.bunlarda nasıl bildireceğiz....yorumlarınızı beklıyorum...

25 ? Kamyonumla şehirlerarası yük taşımacılığı yapmaktayım. Gerçek usulde gelir vergisi mükellefiyim. Adres olarak nereyi yazmalıyım, elektrik ve doğal gaz abonelik bilgilerini yazacak mıyım?
Sabit işyeri adresinin bulunmaması durumunda irtibat adresi ikamet adresidir. Adres no alanına ikamet edilen yerin adres no yazılmalıdır. İşyeri elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileri ise yazılmadan geçilebilir.

Sıkça sorulan sorularda 25 nolu soruda cevabı mevcut artık GİB de işin kolayını bulmuş özelge isteyene sıkça sorulan sorularda cevabı mevcut diyor özelgede vermiyor

stonhand kardeşim,ozaman ev sahibinin tcsini yazacağız ozaman...bu ev sahibide problemlı valla...

Üstat problem problem üstüne zaten mal sahipleri vergiden kaçtığından çoğu mal sahibinin tc sini girdimmi sistem tanımıyor. Yukardan emirmi geldi ne oldu bende bilmiyorum bunlar ölüyü diriyi halletti gözü 355 le ceza kesmeye dikti. Eksik bilgide ceza diyorlar arkadaşım gibe soruyor ne demek eksik bilgi bize adam gibi şu bilgiler girilmezse ceza yersin deyin diyor mukteza isteyin cevabını vermişler. Mukteza en az 3 ay sonra gelir bildirimin bitişine şurda 6 gün kaldı adamların neye ceza keseceğini dahi bilen yok

aynı adreste faaliyet gösteren kuaför ve ek iş olarak nakliye işi ile uğraşan mükellefe bildirim formunda şube olarak ayrı bildirmek mi gerekir

Tek ruhsatla açılan ve birden fazla faaliyet alanı bulunan işyerlerinde de her faaliyet dalı için ayrı bildirmek gerekir.

Faal durumda olan ya da olmayan her şubeyi ayrı bildirmek gerekiyor.(Mülk Sahibi TC'si,Tedaş'ı,...vs.)