Ynt: Mükellef Bildirimi
Ne olacak bu Muhasebecilerin Hali?
Maliyenin Bedava'ya çalışanı olduk. Devlette bürakrasi azaldı diyorlar. Azalır tabi bütün işi bize yıktılar.
Bir nevi Arşiv'leri olduk.
Her türlü yükü bindirdiler sırtımıza. Ay'ın hergünü bi beyan bi bildirim. Cezaları ve müteselsil sorumlulukları cabası. Buna hangi kafa, hangi beyin dayanır. Bilemiyorum.
Türmob ve Oda'larımız ne işe yarar bilemiyorum. Bize faydaları sadece seminere katılırmısın
Sms'leri. Yahu oraya gidecek zaman mı var? . Bilemiyorum.
Hakikaten bilemiyorum.
Evin yolunu unutmuştuk. Bu sıralar EVİ UNUTTUK.
Oda'larımız hemen 6111 sy yasaya istinaden Oda borçlarınızı ödeyin. Bak ne kadar güzel bi olay gel öde. Diyor. EEE iyide biz, Bizim Aidat-Tahsilatlarımıza bi yasa nasıl çıkaracağız. Sırtımıza bindirşlen bu yüklere nasıl bi küfe bulacaz. Ne yapacağız.
Torba yasa'ya kendi oda aidat alacaklarını koymayı bilyorsunda, M.Mensuplarının Tahsilat larına çözüm nasıl bulamıyorsun. (20 senedir) Vallahi bilemyorum.
Demekki bu çok zor.
Mali Tatil diyorlar. Hangimiz Mali Tatili yaşayabiliyoruz. Vallahi ben bilemiyorum.
Kdv ve Gv konusuna 20 senedir çözüm bulamadılar. Yahu bi çelişki var işte. Bunu nasıl düzeltemiyoruz. Kimisi ne tahsilat yaptıysan onu kes deri Vergi daireside Byn verdin hizmet doğdu Söz.ücretin ne ise onu keseceksin der. EEEE ne yapacağız biz.
Demekki çok zor.
Seçimlerden önce herkesin vaadi idi bu konular. Yahu bi taneside çıkıp biz böyle böyle demiştiki bi görüntü yapalım bari demiyor arkadaş.
Terzi, Çaycı, Taksi'ci, dolmuşcular vs.vs.vs. odası bile bizimkinden daha iyi çalışıyor.
Yok TMS, yok UMS, ne standartı , ne kaliteli muhasebesi. Kalite para ile olur. Parasız kalite olmaz.
Sen sabaha kadar çalış, pazar yok, tatil yok ücretini alamama, aldığında binbir suratla verir, Acaba verilecek bi byn unuttummu, ceza yermiyim, Maliyecelerin binbir süratlarını çek, Potansiyel Hırsız muamelesi gör...EEE ben kaliteli bi Meslek mensubuyum, bizim bi standartımız var, Asgari tarifemiz var.. öylemi?.
Doktor, Mühendis, Avukat ile aynı statüde bi mesleğimiz var diyoruz. Biz kendimizi kandırıyoruz.
1.Mayıs oldumu elimize bayrak alıp, toplanıp yürümeyi biliyoruz. e bize müstahak ..
Türmob ve Oda'larımızdan Allah Razı olsun. Onlar 5 Yıldızlı otellerde Seminer düzenlesinler.
Vah ki vah o seminerlere gidemeyenlere.!!
Artık kendime acımıyorum. Kendim ettim kendim buldum. Elime Tornavida bile yakışmıyor..
Yapacak ta bişey yok galiba.
Üstad dediklerimiz çözüm bulamadıktan sonra, biz hiç bulamayız. Böyle yazar çizer dururuz.