Mükellef Mük.355'i Bana Rücu Edebilir mi?

arkadaşlar bir ltd'nin defterini 2009 yılında tutmaya başladım bugüne kadarda ücret alamadım bu yüzden 2009 aralıktan itibaren beyannamelerini vermedim(aralık kdv,aralık muhtasar,aralık ssk,4.dönem geçici vergi ve aralık b formlarını vermedim)beyannamelerinin verilmeyeceğine dair ihtarnameyi 24 şubat tarihinde geç verdim.(ocak 2010 dan itibaren başka bir meslek mensubuyla anlaşacaktı)mükellefe 2009 yılı defter ve belgelerini teslim tutanağıyla devredeceğim.mükellef aralık beyannamelerini gönderirsem teslim tutanağını imzalayacağını söyledi bunun üzerine bende yukarıda ki beyannameleri cezalı olarak bugün gönderdim.evrak teslim tutanağında 2009 yılı için beni ibra ettiğini imzaladı.cezaların ödeme emri mükellefe tebliğ edildikten sonra mükellef bu cezaları bana rücu edebilirmi?rücu ederse mahkeme neye karar verir sizce?

Ynt: mükellef mük.355'i bana rücu edebilir mi?

Sadece ihtar yeterli değildir ve geç yapılmıştır. Konu ile ilgili Bursa SMMMO bir çalışması sitesinde var. Siz sözleşmenizi zamanında fesh etmediğiniz için rücuya gidebilir.