Mükellefiyetin Bitiminde Bağkur Durumu

Üyelik
22 May 2007
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar

Sorunumuz şu;
Bir eczacı mükellefiyimiz, vergi mükellefiyetini kapattı ancak oda kaydını kapatmadı. Bu durumda bağkurun hizmetlerinden (sağlık) yararlanabilir mi. Muhasebeci, Doktorlar ve Eczacılar için ayrı bir uygulama söz konusuymuş (Eczanının beyanıdır. Bununla ilgili olarak da nereye bakacağımı bilemedim). Mükellefiyet kaydını kapatan ancak oda kaydını kapatmadığı sürece bağkurda ödemeye devam edip, hizmetlerinden yararlanma imkanları mevcutmuş. Bu konuyla ilgili bana tam olarak bilgi verebilecek yada böyle bir durumla karşılaşan var mı
 
Ynt: Mükellefiyetin Bitiminde Bağkur Durumu

merhaba;

Özetle açıklamak gerekirse V.D. Kapanış Tarihi Bağ-Kur Kapanış Tarihidir. Ve En Geç 3 Ay içerisinde Bağ_kur dan Kapanış Yapılmak Zorundadır, yoksa İ.P.C 'na maruz kalırsınız. Ayrıca Kapanış tarihinden itibaren 3 ay, Bağ-Kur Sağlık Hizmetlerinden Yararlanabiliyorsunuz.
iyi çalışmalar.
 
Ynt: Mükellefiyetin Bitiminde Bağkur Durumu

arkadaşlar aklınızda bulunsun.

bu olayda ikilemde kaldık. bakırköy hizmet birimi idari para cezası yatırmamızı söyledi ve bağkur hizmetlerinden yararlanmayacağımızı söyledi. Ancak mükellefimizin bağlı olduğu Şişli bağkur eczacılar odasını kapatmadığından dolayı bağkur ödemeye devam edeceğimizi ve sağlık hizmetlerinden de yararlanacağımızı söyledi. ??? ???

Boşu boşuna idari para cezası yatırmış olduk :'( :'(
 
Ynt: Mükellefiyetin Bitiminde Bağkur Durumu

bağkur kaydını kapatabilmeniz için vergi dairesi sicil dernek ne varsa kapatmanız gerekiyor. aksi halde en son hangisini kapatırsanız o tarih itibariyle kaydınız silinir ve prim ödersiniz. kaydınız devam ettiğinden sağlıktanda yararlanma durumunuz var.
 
Ynt: Mükellefiyetin Bitiminde Bağkur Durumu

Sadece VD kaydının kapatılması bağkur kapatılmasında yeterlidir. Ama istenirse oda kaydı sürdüğü müddetçe bağkur devam ettirilebilir.
 
Üst