Mukteza

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

NİSAN

Ziyaretçi
Ankara'da defterdarlıktan mukteza istemem gerekiyor. Yerini bilen var mı? nereye müracaat edeceğim adres lazım.

Direk deftardarlıktan görüş istememin bilmediğim bir mahsuru mu var?

Olmaması gerekir ama benim başıma geldi . Dilekçeyi defterdarlığa verdik. Cevap vergi dairesinden geldi. Bir de bizi azarlamışlardı :D
Neden bize başvurmadın diye.

Sevgili arkadaşım!
Tabii ki bizim açımızdan mahsuru yok.
Ama Vergi dairesi açısından olur, olmalı da.
Direkt defterdarlığa müraacat ile vergi dairesini çiğnemiş oluyorsunuz. Vergi dairesinde çözüm bulamazsa defterdarlığa müraacat etmek gerekir usul gereği.
Mutlukalın

Zaten Vergi dairesi gerekli görüdğü zaman veya bilemiyorum işin içinden çıkamadığı zaman daha üst makamlarından kendi görüş alıyor meraklanmayın.

Değerli forum arkadaşlarım, bugün mukteza ile ilgili vergi dairesine gittim.onlarla alakalı olmadığını söylediler.tabi ben :oops:
mukteza talebleri ; VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIKLARI ve DEFTERDARLIKLARA doğrudan yapılıyormuş.ilgilenenlere duyurulur.

İstanbulda uygulama farklı. Defterdarlık dilekçemizi almadı. vergi dairesine yolladı.

sayın nguroy, ne ilginçtir ki vergi daireside beni geri çevirdi.dilekçemi almadı. Bende Ankara vergi dairesi başkanlığı'na gittim.sorunsuz müracaatımı kabul ettiler. saygılar

Evet çok ilginç, demek ki Maliye Bakanlığı kendi birimleri arasında bile bir uygulama birliği yok. Hayret ya
:(

Şimdi yeni birşey daha öğrendim. Mukteza talebini meslek mensubu olarak değil (bu durumda cevap vermiyorlarmış), mükellef kendisi için isteyecek imiş.yani mükellefin kaşeli imzalı dilekçesi olacakmış.

BİLMEMEK AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP.