fonradar

Müstahsil İşlemi Tevsik.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,736
Konum
İSTANBUL
Merhaba,
- Deftere tabi olmayan çiftçilerden alınan ürünlere ilişkin düzenlenen müstahsil makbuzu 8.000-TL aşıyor ise tevsik zorunluluğu bulunurmu.?
- Birde aklıma takılan bir başka şey şirket, yüklü miktarda çitfçiden gerçekte olmayan malı müstahsil ile aldığını varsayarsak (tabi bu durum vergi kaçakçılığı suçudur.) daha sonra çıkışını bir başka unvan altında kendi firmasına satıyor diyelim. Burada firmanın vergi kaçırma dışında özellikle stokla ilgili ne gibi bir çıkarı yada çıkarları sözkonusu olabilir.
Sormamdaki sebep dün bu tarım faaliyetleri konulu t.v. kanalında proğramda bununla ilgili bir konuşma geçti fakat bağıntısını kuramadım.
 
Aradaki paravan firma/şirket vergi ödemiyor olabilir. Aslında 1 br aldığını paravan aracılığı ile 5 br almış gibi gösterip 6 br sattığı varsayımı ile 1 br kar etmiş gibi vergi ödüyordur. Tarım teşviklerinden haksız yararlanıyor olabilir. Bu vergi kaçırmadan öte halk dilinde naylon ft olarak bilinen olaya girer ki yaptırımları çok daha ağırdır.
 
Tarım teşviklerinden haksız yere faydalanma ile ilgili geçtiğimiz yıllarda Gaziantep de organize suçlar kapsamında yakalanmalar olmuş. Muhasebesine baktığımız müşterilerde bu tarz faaliyetleri bulunanları nasıl belirleyebiliriz yada nasıl anlayabiliriz, bununla ilgili meslek mensuplarının sorumluluk boyutu nedir acaba.?
 

Benzer konular

Üst