Müstahsil Makbuzu ile KDV iadesi

Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
19
Kuyumculuk yapan bir şahıs işletmesi ayrıca Gıda İhracatı işine başladı...
Vergi dairesi tarafından tutanak tutuldu..
Merkezi İstanbul'da bulunan işyeri Mersin Limanı'ndan Kanada'ya ihracat gerçekleştirmektedir..Aldığı malları tamamen Kanada'ya göndermektedir..
Salça,Fıstık,Bulgur,Mecimek vs..gıda ihtiyaç maddeleri ihracatı yapan bu Kuyumcu+İhracatçı için ne tür belgeler hazırlamam gerektiği hakkında yardımcı olursanız memnum olurum..İade talepleri için Mali Müşavir Raporu gerekli midir?.İade işlemleri için hazırlamam gerekenler nelerdir..

Almış olduğu gıda maddelerini Müstahsil Makbuzu ile satın aldığı için ödediği KDV yok..Stopaj ve Bağ-Kur ödemesi var Müstahsil makbuzunda..

Hazırlayacağımız Yüklenilen ve İndirilecek KDV Listesinde ve KDV Beyannnamesinde İade Edilmesi Gereken KDV rakamı olarak ne yazmam gerekecek..Bizim talep edeceğimiz İade rakamı ne olacaktır..
Ayrıca İndirilecek Listede Kuyumculuk faaliyeti ile ilgili alışları da eklemem gerekecek mi..

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler..
 
Sayın focus,
Genel hatlarıyla, ihracata karşılık KDV iadesi, sadece ihraç edilen mal veya hizmetin bünyesinde oluşan KDV'nin iadesine yöneliktir.
Mükellefin ihraç ettiği mal veya hizmetin maliyeti oluşurken bu mal veya hizmetle ilgili yüklendiği, ödediği KDV'nin bu mal veya hizmetin ihraç edilmesi sırasında tahsil edemediği, telafi edemediği KDV'nin mükellefe nakden veya mahsuben iadesine yöneliktir.
Müstahsil makbuzuyla alışı yapılan bu malların ihraç edilebilecek mal haline dönüştürülmesi sürecinde bu malların bünyesine giren ödenen, yüklenilen KDV'ler iadeye konu olacak, mükellefin ihracata konu
olmayan yaptığı işleri sonucu oluşan KDV iadeye konu olmayacaktır.
Sorunuzla ilgili olarak hazırlanacak belgeler, raporlar, KDV listeleri v.b. bilgiler olarak KDV 84,86,87,95 Seri Nolu KDV genel tebliğlerini inceleyiniz.
Kolay gelsin.
Selamlar...
 
Üst