Müteahhitlik Belgesi

Üyelik
6 Ağu 2008
Mesajlar
73
Konum
TRABZON
Insaat malzemeleri perakende ticareti yapan bir mukellefim var. Esnaf odasina kaydi var. Muteahhitlik belgesi almak icin ticaret odasina kayit olmasi gerekiyor. Yalniz faaliyet konusunu insaat malzemeleri perakende ticareti olarak yazmamiz gerekiyor . Vergi levhasida Bu sekilde .Bu sekilde ticaret odasi faaliyet belgesi alip muteahhitlik belgesi icin basurabilirmiyiz ?
 
merhaba... şahıs firmasınız için vergi dairesine faaliyet konusu inşaat yapıacaktır diye bilgi vermeniz gerekir. vergi dairesinden alacağınız faaliyet belgesine bunuda yazdırırsanız ve ticaret odasına faaliyeti inşaat diyede kayıt yaparsanız müteahhitlik belgesi için başvurda bulunabilirsiniz.vergi levhasında genelde tek bir iş kolu yazılyor faaliyet belgesi ile çözebilirsiniz.
 
merhaba
konuyu bende canlandırmak istiyorum.
bir mükellefiimiz müteahhitlik yapmak istiyor, bunun için limited şirket kuracağız, çevre ve şehircilik bakanlığından h grubu evraklarını hazırlamam gerekiyormuş ilk defa yapacakları için ? nelere dikkat etmem gerekiyor ? sermayesi ? nace kodu ? eğer müteahitlik ile ilgili mükellefi olan var ise yardımcı olabilir misiniz ?
 
Üst