uyumsoft

Muvafakatname İle E-Defter Gönderim

neslisah

Katkı Sunan Üye
merhaba şirket gib dijitalden muvafakatname onayladı, firmanın 2024 Ekim e-defter gönderimi için e-defter luca entegratörden işlemleri yaptım mali müşavir e- imzam ile göndermeye çalışıyorum. defterlerin onay aşamasında "giriş yapılamadı. lütfen açık oturumunuz olup olmadığını kontrol ediniz. " mesajı çıkıyor, sistemlerde açık hiç bir yer yok bilgisayarı kapat açıyorum aynı mesajı veriyor, e-imzamı başka şekilde denedim çalışıyor, bu meslek mensubuna muvafakatname ile e-defter gönderim konusu tam olarak nasıl oluyor acaba ben mi eksik bir şey yapıyorum.

Her yerde;
"Meslek Mensupları elektronik defter ve berat dosyalarını kendi mali mühürleri ya da elektronik imzaları ile imzalayıp Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerine yükleyebilecektir." ibaresi geçiyor..

ama hiç bir yerde ocak ayı ile aralık ayı beratlarının mükellefin mali mühürü olmadan gönderilmez denilmiyor.. Bunu maalesef daha yeni öğrendim çünkü bu sene başında e defter mükellefiyetine geçildi tüm bilanço defterleri..

muvafakatname ile e defter gönderimi konusunda bununla ilgili video bile yok..

her yerde okuduğum tek şey meslek mensubu kendi e-imzası ile defterleri onaylayıp gönderebilir. ama dediğim gibi mali mühür olmadan muvafakatname yetkisi vermenin mantığı nedir çözemedim.