Myk Belgesi - Sigorta Teşviği Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugurakin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugurakin

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız. Çalışanlarımızın bir bölümüne MYK belgesi aldırdık.
MYK Belgesine sahip çalışanlarımıza yönelik bir sigorta teşviği mevcut mudur ?
Şayet mevcutsa teşvikten yararlanmak için hangi adımları izlememiz gerekir diye sormak istiyorum.

Teşekkür ederim.

Mesleki yeterlilik belgesi sahiplerine ayrıca bir teşvik olduğunu duymadım ben hiç. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır.

Merhaba,

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız. Çalışanlarımızın bir bölümüne MYK belgesi aldırdık.
MYK Belgesine sahip çalışanlarımıza yönelik bir sigorta teşviği mevcut mudur ?
Şayet mevcutsa teşvikten yararlanmak için hangi adımları izlememiz gerekir diye sormak istiyorum.

Teşekkür ederim.

Merhabalar,

Şöyle ki;

Resmi Gazete'de yayımlanan 6111 sayılı Kanun gereğince Mesleki Yeterlilik Kurumu'na (MYK) ait yeterlilik belgesine sahip 18 - 29 yaşarasındaki erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlar için 48 ay süreyle; bu kişilerin Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizler arasından işe alınmaları halinde ise ilave olarak 6 ay süreyle; aynı zamanda belirtilen yaş kapsamında çalışmakta iken, ilgili maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra mesleki yeterlilik belgesi alanlar için 12 ay süreyle sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır.

Teşvik giriş ekranlarından kişilerin almış olduğu belgeleri sisteme yükleyerek teşvikten yararlanma sürelerinde artış olup olmayacağının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
6111 sayılı teşvikten şartları sağlayan herkes yararlanabilir.MYK olacak diye bir zorunluluk yok. MYK belgesi sadece teşvikten yararlanma süresini uzatır.

Arkadaş o MYK olan kişilere ayrıca başka bir teşvik var mı diye sormuş.