Nakil işlemlerinde AGI hesaplaması

Üyelik
12 Nis 2010
Mesajlar
9
Merhabalar,

Nakil ve AGI hesaplamasıyla ilgili aklıma takılan bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim.

Mesela bir çalışan 18 gün çalıştıktan sonra ve bordrosu kesildikten sonra başka bir şubeye nakil oluyor ve daha sonra, ay sonunda 13 gnlük bir bordrosu oluşturuluyor... Bordro hesaplama programında bu iki bordro için, AGI Gelir vergisinden büyük olamayacağı için,gelir vergisinin değerini alıyor ve yine bu iki bordrodaki toplam AGI değeri 1 aylık bordroda olması gerekenden fazla, bu muhtemel bir şey mi?

Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: Nakil işlemlerinde AGI hesaplaması

Farklı işv. bu şekilde olması normaldir. Ancak aynı işv. şubeleri arasında nakilde de bu şekilde yapılmasına kanunen mani bir hal olmasada inceleme durumunda tenkitle karşılaşılma olasılığı yüksektir.
 
Ynt: Nakil işlemlerinde AGI hesaplaması

Aynı işverenin farklı şubesi olarak böyle bir durum gerçekleşti... Bodro hazırlama programı kullanıldığı için hesaplamayı ona göre yapıyor, nakil öncesi ve sonrası çalışılan gün sayısına istinaden olan gelir vergisine göre hesaplıyor AGIyi, çünkü AGI gelir vergisinden büyük çıkıyor...
Kanunen bir mani yok diyorsunuz tamam, fakat işin doğrusu bu mudur?
Teşekkür ederim
 
Ynt: Nakil işlemlerinde AGI hesaplaması

Çalışılan işyerinin aynı şirket olup olmadığı önemli. SGK anlamında farklı bir şubeye nakil yapılması birşey değiştirmez. Manuel olarak işlem yapmanızı tavsiye ederim.
 
Ynt: Nakil işlemlerinde AGI hesaplaması

Aynı işv. olduğu için tek agi ödeyin.
 

Benzer konular

Üst