Nakliye Giderleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

gurkan

Ziyaretçi
Nakliyecilik(Yük Taşımacılığı) faaliyeti yapan bir firmanın Mazot, parça vb. giderleri hengi hesap kodu altında talik edilmesi daha uygun olabilir.

Bana kalırsa bu giderlerinizi 740 Hizmet Üretim Maliyeti hesabında takip edin.Sonuçta mazot-parça gibi alımlarınız ticari mal niteliği taşımıyor.Alıp sattığınız bir değer değil...Ancak nakliyecilik hizmetini yapabilmeniz için, bu hizmetin ifa edilmesiyle doğrudan doğruya alakası olan giderler.Bu nedenler 740 hesabı durumunuza uygundur kanısındayım.

komutan hannibal' Alıntı:
Bana kalırsa bu giderlerinizi 740 Hizmet Üretim Maliyeti hesabında takip edin.Sonuçta mazot-parça gibi alımlarınız ticari mal niteliği taşımıyor.Alıp sattığınız bir değer değil...Ancak nakliyecilik hizmetini yapabilmeniz için, bu hizmetin ifa edilmesiyle doğrudan doğruya alakası olan giderler.Bu nedenler 740 hesabı durumunuza uygundur kanısındayım.

794 Çeşitli Giderler Hesabının kullanılmasının sakıncası olurmu?

selam,
sayın gukan; firmanız hangi hesap seçeneğini kullanıyor? 7/A - 7/B Eğer 7/A ise 740 kullanmak zorunda, 7/B ise 793-794 gbi 7/B seçeneğinin içeriğinde yer alan hesap gruplarını alt hesap açarak kullanmak zorunda. bu duruma göre hesap planınızı oluşturursunuz.

selam ve saygılarımla