Nasıl Defter Tutulur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 110ft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Nasıl Defter Tutulur?

ÜZER ' Alıntı:
muhasebe bürolarında angarya iş çoktur.doğrudur.fakat o angaryalardan bile öğrenilecek çok şey vardır.işe nasıl baktığımızda önemli bence.hiçbirşeyi es geçmemekte fayda var diye düşünüyorum.

''işe nasıl baktığımızda önemli bence''

katılıyorum çok doğru söylemişsiniz.kusura bakmayın çok ortadan alakasız yerden daldığım için ama söylemeden geçemicem; bir büyüğümün ,hatta kendisi de meslek mensubudur, söylediği bir söz vardı. şöyle ki ; sabah işe başladığımızda kar kokusu,akşam işten sonra eve dönüşte yar kokusu almıyorsan adam olamazsın derdi kulakları çınlasın... :D teşekkürler...

saygılar...

arkadaşlar bende 1 yıldır bir muhasebe bürosunda staj yapıyorum, öğrendiğim şeyler çok fazla değil bana göre yani bir büro açtığımda tam olarak neler yapabileceğimi bilemiyorum veya ne yapmam gerektiğini. yaptığım işler; fatura işlemek, kdv, muhtasar, geçici vergi ve yıllık vergi beyannamelerini vermek yalnız geçici vergi ve kurumlar vergisi hesaplamalarını ben yapmıyorum. bu hesaplamaları, tabiri caizse ince ayarları nasıl yapılır bilemiyorum nasıl hazır hale getirilir bilmiyorum. acaba nasıl öğrenebilirim bunlar gibi şeyleri. tek başıma öğrenebileceğimi sanmıyorum smmm nin göstermesi gerek diye düşünüyorum ama oda göstermiyo malesef

b arada konuya ek olarak yazmam gerektiğini düşündüm bunlar büro içerisinde yaptıklarım dışarı işlerinin çoğunu yapabiliyorum e bildirge şifresi işe başlama vergi dairesi ssk gibi şirket kurma işlemlerininde pratikle kazanıcağımı düşünüyorum malum şu sıralar açılan bi iş yeri olmadığı için pratikte geliştiremiyoruz

Büroda bir gün içinde yaptığınız şeyleri düşünün veya bir ay içinde yaptıklarını düşünün sonra bunların neden yapıldığını sorgulayın ve dayanaklarını araştırın. Sanırım bu bir ömür sürer ve sonucunda ileride alacağınız ruhsatın içini doldurmaya başlamış olursunuz. Tabi bir ay içinde yapılanların dayanaklarını araştırırken yeni gelişmeleri atlamayın, yapılanlar sabit değil.

bu sorunun cevabı içinde saklı aslında.birçok arkadaş bu mesleğe karar verdiğinde odaya gidip dosya açtırıyor,sınava odaklanıyor kazanıyor.güçlüklede olsa stajını başlatıyor.eğer ticaret lisesi çıkışlı değilse başlıyor macerası.
yevmiye kayıtları,beyannameler v.b,ayrıca faturalar ,faturaları ilk kez görüyorsa okumayı öğrenecek,nedir ,ne değildir,kurumlarla ilgili evrak işleri v.s.
bütün bunları bilmesi gerektiğini daha dosya açtırırken birileri anlatsa belki birçok arkadaş angarya işi ile değilde, esas işlerle uğraşacak staja başlama sınavı kazandıktan sonra.
tartışmada burada başlıyor aslında tecrübemi ,bilgi mi?bilgi herzaman öndedir ama kimse bu bilgiyi nasıl kullanacağını anlatmamıştır.dolayısıyle iki yıl yetmez, üç yıla çıkaralım staj süresini anlayışı burdan çıkmıştır.
aslında iyi biryerde defter yoğunluğu ve çeşitliliği çok önemli,bir yıl yeter.
tavsiyem gençleri yetiştirmeye kendisini adamış deneyimli bir meslek mensubu bulmanız,takıldığınız yerde o size yol gösterir merak etmeyin. ;)

calimero ' Alıntı:
bu sorunun cevabı içinde saklı aslında.birçok arkadaş bu mesleğe karar verdiğinde odaya gidip dosya açtırıyor,sınava odaklanıyor kazanıyor.güçlüklede olsa stajını başlatıyor.eğer ticaret lisesi çıkışlı değilse başlıyor macerası.
yevmiye kayıtları,beyannameler v.b,ayrıca faturalar ,faturaları ilk kez görüyorsa okumayı öğrenecek,nedir ,ne değildir,kurumlarla ilgili evrak işleri v.s.
bütün bunları bilmesi gerektiğini daha dosya açtırırken birileri anlatsa belki birçok arkadaş angarya işi ile değilde, esas işlerle uğraşacak staja başlama sınavı kazandıktan sonra.
tartışmada burada başlıyor aslında tecrübemi ,bilgi mi?bilgi herzaman öndedir ama kimse bu bilgiyi nasıl kullanacağını anlatmamıştır.dolayısıyle iki yıl yetmez, üç yıla çıkaralım staj süresini anlayışı burdan çıkmıştır.
aslında iyi biryerde defter yoğunluğu ve çeşitliliği çok önemli,bir yıl yeter.
tavsiyem gençleri yetiştirmeye kendisini adamış deneyimli bir meslek mensubu bulmanız,takıldığınız yerde o size yol gösterir merak etmeyin. ;)

aah ah nerde öyle meslek mensubu

Çok derin bir ah. Böyle bir meslek mensubu bulamasanızda sanal alemde bilgilere ulaşma imkanına sahipsiniz. Bir çok forumdaş karşılıksız yardıma hazır durumda.

Örneğin ben öyle bir meslek mensubuyum.35 senede onlarca muhasebeci yetiştirdim.))

nguroy ' Alıntı:
Örneğin ben öyle bir meslek mensubuyum.35 senede onlarca muhasebeci yetiştirdim.))

Bende bir meslek mensubu adayı olarak bu düşünceyle hareket ettiğiniz için size teşekkür ederim. Böyle muhasebeciler çok zor bulunuyor maalesef...

Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Bu büyük işyerleri internet sitelerine birde kariyer bölümü eklmişler, burdan cv göndererek iş başvurusu yapılabiliyor.

Benim merak ettiğim acaba bu havuza gönderilen cv ler gerçekten değerlendiriliyor mu. Yani bu şekilde iş başvurusu yapmak sizce işe yarar mı? Yada daha etkili bi alternatif var mı?

Aslında üyeler profil bilgilerini güncel tutsalar, bazı fırsatlar çıkması halinde yardımcı olunabilir ancak bakıyorum, üyelerin %90 nı takma ad kullanıyor, il bilgileri zaten yok. !!!!Bu alana girmek yasaktır!!!! diye bir başlık var, giren kişi sayısı az. Komple sanal bir ortamda sorunlar ne kadar gerçek.

Eğer dikkate almasalar oraya kariyer bölümünü eklemezlerdi diye düşünüyorum. Benim çalıştğım işyerinin kariyer sayfasına gelen başvurular değerlendiriliyor Kerem81. Bence her imkanı değerlendirmek lazım...
kerem81 ' Alıntı:
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Bu büyük işyerleri internet sitelerine birde kariyer bölümü eklmişler, burdan cv göndererek iş başvurusu yapılabiliyor.

Benim merak ettiğim acaba bu havuza gönderilen cv ler gerçekten değerlendiriliyor mu. Yani bu şekilde iş başvurusu yapmak sizce işe yarar mı? Yada daha etkili bi alternatif var mı?

aturkan ' Alıntı:
Eğer dikkate almasalar oraya kariyer bölümünü eklemezlerdi diye düşünüyorum. Benim çalıştğım işyerinin kariyer sayfasına gelen başvurular değerlendiriliyor Kerem81. Bence her imkanı değerlendirmek lazım...
kerem81 ' Alıntı:

Haklısın her imkan değerlendirilmeli dediğin gibi.

Şu anda zaten bir şirkette çalışıyorum ancak 50 kişi ile çalışan işlemleri gayet basit bir üretim işletmesi. Burda birçok şey yapıyorum. tüm beyannamalerini ve diğer işlemlerde aktifim. Ama sanki tıkandı birşeyler gibi geliyor. Kariyer için ve bu meslekte biraz cesaretli olup bilgime bu yaşlarda daha fazla şey katmak istiyorum. Yoksa burda da rahatım. Çıkıp ta pişman olmayacağım bir şirket olursa değerlendireceğim. Kısmet artık. Ben şansımı deniyeyim gerisi Allah' a kalmış ;)