Naylon Fatura Hakkında

Üyelik
24 Nis 2007
Mesajlar
1
Çok kıymetli Abilerim Ablalarım Öncelikle hayırlı işler dilerim.

Benim sorum şu

Bir mükellefim bu mükellefim şirket istanbuldan mal almaktadır ve bu mal aldığı firma ile iki yıldır çalışmaktadır firmadan aldığı mallar karşılığında ödemelerini Banka aracılığı ile yapmaktadır mallarda nakliye firmaları ile gelmektedir mal alışı ödemeleri ve nakliye faturaları belgeleri mevcuttur ancak mal aldığımız firma incelemeye girmiş ve kesmiş olduğu bütün faturaları naylon
olarak kabul edilmiştir ve buna istinaden bizim şirket te incelemeye alınmıştır incelemede denetmen mal aldığımız firmanın bütün faturalarını iptal edeceğini ve kdv yi geri ödeyeceğimizi beyan etmiştir oysaki biz bu firmadan malımızı alıp firmanın adına banka havalesi yapmışız ödemelerimizi mallar nakliye firması ile faturalı irsaliyeli gelmiştir bu konuda ne yapabiliriz . şimdiden vereceğiniz derin bilgiler için teşekkür ederim.
 
Ynt: Naylon Fatura Hakkında

mrb.
bu malları aldığınıza dair elinizde kesin deliller var. ancak denetmenler emtia alışını kabul etmekle beraber kdv'yi reddetmektedir.
kdv'deki müteselsil sorumluluk nedeniyle..
ancak bu konuda danıştay kararları var kdv'nin indiriminin reddedilmesinin yanlış olduğu konusunda..
denetmenin görüşüne göre dava konusu yapmalısınız.
 
Ynt: Naylon Fatura Hakkında

Sayın muhasebeci03,

Konunun genel hatları bu anlattığınızdan ibader ise, denetmen ve sizin açınızdan zor bir rapor olacak demektir. Denetmenin faturaları kabul etmemesi için alışların gerçek olmadığını maddi delillerle tespit etmesi gerekmektedir. Tek taraflı incelemeye dayanmayan bir rapor her halükar reddedilir. Dolayısıyla stoklarınız, satışlarınız ve tahsilatarınız üzerinde gerekli incelemeyi yapması ve buna bağlı olarak böyle bir iddada bulunması gerektiği kanaatindeyim.
 

Benzer konular

Üst