Ne ceza gelir?

senoleker

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ocak 2012
Mesajlar
152
Konum
Kocaeli
Bordro programında hatalı parametre girdiğimiz için kim işçilerin SGK primlerinin 50 ay (4 sene 2 ay) boyunca eksik yattığını farkettik.
Bu eksik miktar kimi işçiler için 500 TL eksik matrah karşılığını bulabiliyor.
Sorun tek noktadan kaynaklanmakta ancak birçok işçiyi ilgilendirmekte olduğundan; ilgili ceza işçi başına mı yoksa tek bir defa mı olacak? Ayrıca 50 ay boyunca sürdüğünden 50 tane mi yoksa tek hata olduğundan bir tane mi olacak? Ne kadar ceza ödeyeceğimiz hakkında yaklaşık da olsa tahminde bulunmak mümkün mü? Bu işi nasıl temizleriz? Tek bir işçi gelip itiraz etti SSK primim eksik diye. O da eksik olduğundan çok emin değil aslında. Diğer işçilerin bu durumdan haberi yok.


(Not:Yukarıdaki olay başıma gelmiş değildir; Kaldı ki ben işveren ya da IK / Muhasebe v.s. çalışanı bile değilim. Sadece öğrenmek amacıyla soruyorum)
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Sgk eksik primlerini ve gecikme zamlarını ödeyeceksiniz. Ayrıca Ek bildirge vermeniz gerekecek her bir ek bildirgeye aylık asgari ücretin 2 katını geçmemek üzere bildirgede kayıtlı işçi başına asgari ücretin 1/8 tutarında ceza uygulanır. Bu ceza her bildirge için kesilir.
Diğer tarafdan bu cezaları süresi içerisinde öderseniz. 1/4 oranında indirim ile ödeyeceksiniz.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

İlginiz için teşekkür ederim.
işçi sayısı 16'dan fazla olduğuna göre her bildirge için 2, toplam 50 ay olduğuna göre 100 asgari ücret ek bildirge cezası + 50 aylık toplam eksik SSK primleri + bunların gecikme faizlerini...

SSK primlerini eksik kestiğimizde, doğal olarak işçilerin net maaşları yüksek olmuş oldu. Geri dönük olarak bu eksikler işçiden talep edilebilir mi? Zamanında fazla ödeme yapmışız çünkü.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Ücretlerin %15 'lik (%14 İşçi SGK Payı, %1 İşçi işsizlik prim payı ) kısmının iadesini talep edebilir veya ödemeyi yaptıktan sonra bu kadar tutarı rucu edebilirsiniz.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Örneğin 1500 lira maaş alan bir işçi için yaklaşık 3 ay hiç maaş ödenmezse ancak denk geliyor.
Bunu 3 ay hiç maaş ödemeyerek kesmek istesek işçiler buna itiraz edebilir mi?

Ayrıca işçiler maaşımız düşürüldü diye itiraz edemezler mi?
Daha evvel şu kadar alıyorduk; yılbaşında 100 lira zam yapıldı şimdi zam geri alndı dendiğinde "pardon muhasebe hata yapmış, o yüzden" demek hukuki olacak mı acaba?
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Anladığım kadarı ile işverenin işçiden eksik vergi kesmesi durumunda; olay ortaya çıktığında vergi aslı dahil olmak üzere hiç bir kısmını işçiye rücu edemiyor. Aynı şey SSK primleri için de geçerli midir ya da bu kural emsal midir bilemedim:

Aşağıdaki yazıyı aldığım yer Gelir idaresi başkanlığı'nın sitesi.

2- Muhtasar Beyanname Veren İşverenlerin Yanında Çalışan Ücretlilerde Uygulanacak Cezai Müeyyideler:

İşverenler, yanlarında çalıştırdıkları ücretlilerin ücretlerinden tevkif ettikleri vergilerin doğru olarak beyan edilip ödenmesinden sorumludurlar. Bu nedenle işverenler, tevkif suretiyle kesilen vergilerin eksik beyanı dolayısıyla yapılan ikmalen veya re'sen tarhiyatlarda vergi aslı ile buna ilişkin cezalardan sorumludur. Bu çerçevede işverenler, vergi indirimi dolayısıyla tevkif suretiyle kesilen vergilerin eksik beyanından da sorumludurlar.

Ancak, ücretlilerin sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge kullandıklarının sabit olması halinde, işverenlerin bu belgelere dayanarak eksik ödedikleri gelir vergisi için adlarına ikmalen veya re'sen tarh edilen vergi aslı, ceza ve gecikme faizini, genel hükümler çerçevesinde ücretlilere yansıtılabilecektir.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Sayın Senoleker, Malasef bu konuda yanılıyorsunuz.
Vergi Kanunlarımızda iki türlü sorumluluk vardır.
1- Mükellef sorumluluğu - Üzerine Vergi borcu düşen gerçek veya tüzel kişiye denir.
2- Vergi Sorumlusu - Verginin ödenmesi bakımından, alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişidir.
Şimdi işveren burada Vergi sorumlusu olarak hareket etmektedir. Bu verginin asıl yükümlüsü ücretinizin brüt olması hainde sizsiniz. VErgi kesenlerin sorumluluğuyla ilgili VUK Da açık hüküm bulunmaktadır.
Buna göre ;
VERGİ KESENLERİN SORUMLULUĞU:

Madde 11 - Yaptıkları veya yapacakları ödemelerden vergi kesmeye mecbur olanlar, verginin tam olarak kesilip ödenmesinden ve bununla ilgili diğer ödevleri yerine getirmekten sorumludurlar.

Bu sorumluluk, bunların ödedikleri vergilerden dolayı asıl mükelleflere rücu etmek hakkını kaldırmaz.

Diğer tarafdan SGK Primleri ile iligli olarak yaptığımız açıklamalar geçerlidir.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Bugün SGK avukatlarından birine sordum; Vergi için değil ama SSK primi için: "rücu etmez genelde; ama etse de mahkeme uzun sürer ve kesine yakın ihtimalle işçi lehine sonuçlanır. Bu yüzden işverenin işçiye rücu edemeyeceğini söyleyebiliriz" dedi.

Bu da onun görüşü tabii :)
Bir yargıtay kararı bulabilsem benzer konuda...
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Sayın senoleker,
Avukatınız çok iyimser düşünüyor. Sizin aleyhinize gibi görünmek istemem ancak olaya hangi açıdan bakarsak bakalım ( Örneğin SGK mevzuatına göre, %15 işçi payınn işçiden kesilmesi, Borçlar kanuna göre sebebsiz zenginleşmeniz vb. ) davayı kazanmanız hukuk kurallarına göre çok zor görünüyor.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

mohicans ' Alıntı:
Sizin aleyhinize gibi görünmek istemem

Pembe gözlüklerle bakıp sonunda mağdur olmak pek hoş bir şey olmasa gerek.
Zaten bu yüzden bir Yargıtay kararı arıyorum benzer konuda. Nerden bulunur onu da bilmiyorum. Sanırım paralı siteler / programlar var.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Yargıtayın sitesinde emsal kararlar vardır. Yargıtay sitesinin emsal karar arama özelliğini kullanınız.
 
Ynt: Ne ceza gelir?

Orada 500 tane karar varsa avukatların o programlarında 5000 tane var. Ama dediğiniz iyi oldu; oraya bakayım. Belki bir şey bulurum da avukat arkadaşı rahatsız etmeme gerek kalmaz.
 
Üst