fonradar

ne dmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik
1 Eki 2009
Mesajlar
85
Konum
antalya
Kanun kapsamında beyan edilen tutarlar, bu tutarlara ilişkin tarh edilen verginin vadesinde ödenmesi koşuluyla mahsup edilerek, tarhiyat yapılacak. İndirimi reddedilen KDV'ye ilişkin mahsup edilecek matrah tutarı, indirimi reddedilen vergiye esas teşkil eden bedel olacak. Ancak indirimi reddedilen vergiye ilişkin bedelin tespit edilememesi halinde, mahsup edilecek matrah tutarında yüzde 18'lik KDV dikkate alınacak. Bu ne demek arkadaşlar bilginize muhtacım.


Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor.Ayrıca yardım, acil, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar açmak yasaktır.
 
Ynt: ne dmek

Kanun kapsamında beyan edilen tutarlar, bu tutarlara ilişkin tarh edilen verginin vadesinde ödenmesi koşuluyla mahsup edilerek, tarhiyat yapılacak.

burda kendiniz beyan ettiğiniz vergi varsa bu verginin matrahı bu verginizi vadesinde öderseniz idarece size tarh edeceğimiz vergiden mahsup edeceğiz diyor (yani vadesinde öderseniz)

İndirimi reddedilen KDV'ye ilişkin mahsup edilecek matrah tutarı, indirimi reddedilen vergiye esas teşkil eden bedel olacak. Ancak indirimi reddedilen vergiye ilişkin bedelin tespit edilememesi halinde, mahsup edilecek matrah tutarında yüzde 18'lik KDV dikkate alınacak. Bu ne demek arkadaşlar bilginize muhtacım.

burda
örneğin indirimi kabul edilmeyen kdv nin matrahından (üstteki mahsup edilecek mahsup tutarı) tutarı bu kdv nin bedelidir eğer bedel bilinmiyorsa
normal oran olan %18 uygulanır diye anladım

olayı tam bilsek daha iyi anlarız
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst