Ne Yapmalıyım?

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
Birkaç aydır ödemelrini yapmayan mükellefin işlerini artık yapmak istemediğim takdirde, beyannamelerini vb.göndermemek için, ileride bana ithamda bulunmamamsı için nasıl bir yol izlemeliyim.. Sözleşmenin feshi vb. nasıl yapılır?
 
Ynt: ne yapmalıyım?

selam,

bence PTT yoluyla iadeli taahhütlü bir yazı gönder. İçeriğinde ne kadar ücret borcu olduğunu, 3568 sayılı yasa ve tebliğleri gereğince muhasebe işlemlerini belirteceğin tarihte donduracağını yazıver. Ciddiye almaz ise defterlerini bırakıp, sözleşmeyle alacağını yasal yollarla almaya bakacaksın. Tabi mükellefini gözden çıkarttıysan....
 
Ynt: Ne Yapmalıyım?

ücretini alamayan meslek mensubu işi bırakır
bu cümle matbuu sözleşme formlarında zaten yazılıdır.
4-ücretin tutarı ve ödeme şekli bölümünde 4.4)de.
 
Ynt: Ne Yapmalıyım?

sayın NİSAN123 en kolay yol işi bırakmak ya sonra...önemli olan işi bırakmak değil... yaptırım uygulamak...işi bırakmadan ücreti tahsil yolları aramak... PTT, Noter yoluyla ihtar çekmek ve icraya vermek.
Saygılar...
 
Ynt: Ne Yapmalıyım?

Arkadaşlar böyle bir olayı ben yaşadım,
Müşterim senet verdi bana müşteri senedi. Gününde ödenmedi aradan 10 gün geçti hala ödenmedi aradım durumu anlattım. Bu adamdan parayı alamıyorum bunu çözün dedim. Birkaç görüşmeden sonra avukata senedi vermemi kendileri söyledi. Tabii bende imzası olan herkese icra yazısı gönderttim. Sonra aynı müşteri bana sen beni nasıl icraya verirsin dedi yaptığın etik değil dedi. Ben de onun yaptığının etik olmadığını söyledim. Paramın halen yarısını almış durumdayım. Haziran'da da işi bırakıyorum. Kendisine müşavir bul dedim. Bakalım ne olacak.
 
Ynt: Ne Yapmalıyım?

mrb SMMM sınavına katılmayı düşünüyorum bunun için neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim tşk
 
Ynt: Ne Yapmalıyım?

sevda_53 forumda stajerlerle ilgili kısımda daha önce yazılan yazıları okumakla başlayabilirsin.
 
Üst