Ne yapmalıyım.?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Askerden geldikten sonra stajımı yaptığım yerde aşağı yukarı 3 aydan beri çalışıyorum. Şu ana kadar hiç para almadım. Üstüne üstlük patronum geçenlerde benim için ödediği sigorta paralarını istedi. Donup kaldım ama belli etmedim. Bişeyde demedim. Düşündüm acaba bi işe yaramıyormuyum diye ama yaptığım işler gözümün önüne geldi. Tamam herşeyi bilmiyorum ama bilanço usulüne göre evrak işleyip k.d.v. - muhtasar yapabiliyorum. Ssk tahakkuk kaydı vs benzeri kayıtlarıda yapabiliyorum. Sizce ne yapmalıyım? Sanki biraz kullanılıyormuşum gibi geldi. Moralim gerçekten bozuk :( Ne yapmalıyım? Yardım???

Ynt: Ne yapmalıyım? Yardım?

''Bak mali müşavir olmama rağmen ceza konmalı diyorum.Stajyerler olarak birlik olun.''

abi bittim şu cümleye yaa...

süper yaa, mumyalatıp müzeye koymak lazım bence :D

Bağlı bulunduğun odana git. Oda yetkililerine durumu anlat. Hatta Direk oda başkanınla görüş. Oda gitsin, senin mali müşavirin bir kulağını çeksin.Bu tarz durumlar için odanın disiplin yönetmeliğine mali müiavirler için bir ceza maddesi eklenmesi lazım . Bak mali müşavir olmama rağmen ceza konmalı diyorum.Stajyerler olarak birlik olun.

Bende koyuya aldığım yere hasta oldum. Yahu üstadem siz gerçekmisiniz, yoksa şakamısınız . Oda başkanı müşavirin kulağını çekecekmiş yahu adamın hiç işi gücü yokmu stajerlerle uğraşsın hadi farzedelim işi gücü yok, gitti müşavirin kulağını çekti eee müşavir ne yapacak vay canımmmm stajerim sen beni şikayet ettin ne güzel ettin gel ben sana 1000 TL maaş + ssk + yemek +yol+prim+özel hayat sigortası birde üstüne staj notunu 100 mü vereyim der yahu şu verdiğiniz akıllı smmm stajeri direkt kapının önüne koyar be ne disiplin kurulu ne şikayeti sizin derdiniz adamın stajını yakmakmıdır nedir.

Kardeşim akılmı istiyorsun staj olmuş 3 yıl ya gideceksin adam gibi bir iş bulacaksın ya şuanki patronunla durumu konuşacaksın yada en son kaedrine razı olup staj bitene kadar sabredeceksin bunun arası yok. Ortalık stajerden geçilmezken staj yeri bulmak zaten çok zor.

Şunuda ekleyeyim Sn Stajeradayı siz siz olun Ticareti, Piyasayı ve piyasa şartlarını bilmeden sadece ders çalışarak, hayatı okuduğu örgün üniversite zanneden belge almış insanların aklına uymayın ya işsiz kalırsınız yada stajı yakarsınız benden demesi.

Ya bi git highpower. Herşeye bi muhalefet, bi çekememezlik, bi kendini beğenmişlik bazen bilinçli bizleri tahrik etmek için yaptığını düşünüyorum öyle değilse Allah hem ıslah etsin hem de müstehakını versin :)

Ben staj yaptığım yerde tabi ki sigortamı patronum ödüyordu, hatırı sayılır bi maaşta alıyordum. Askerlik sebebiyle çıktım patron tazminatımı ödeyeceğini söyledi daha sonra mührü zaman içinde yaptığım iş, beyanname ile ilgili bir ceza gelmeyeceğinin garantisi var mı diyerek ödemedi. Tamam dedim. Gittim önce SGK ya, sonra Bölge çalışmaya şikayet ettim. Dosyam şu an teftiş kurulunda. Oradan çıkan sonuca göre önce maaş tespit davası, sonra tazminat davası daha sonra da asgari ücretten yatan primlerimi tek tek düzelttireceğim. Kimse kimsenin yanında babasının hayrına çalışmıyor. Keriz yerine koydurmayın kendinizi.

Ses çıkarmadıkça nasıl insan dahada kullanılmaya çalışılır anlamıyorum? Galiba hak verilmez alınır olucak! İşi bırak dersede bırakırım. Ama stajımı yakma gibi bir girişimi olurmu olmazmı diye düşünüyorum...

Nereye yakıyor dostum. O kadar düşünme ya. Ceketini alıp çık, emin ol bundan sonra çalışacağın yer şu ankinden kat kat iyi olacaktır. En kötü highpower gibi naylon staj yaparsın. O örgün mezunu, pratik falan yoktur onda kimse de bu ukelalıkla kendisine iş vermemiştir. İsmini cismini deşifre etse fena uğraşacağım onunla, bekliyorum açığını..

İyide hocam zaten ticaretin ana kuralı budur. Sesini çıkarmayana muhtaç olana zam verilmez, ekstradan para verilmez çünkü o size muhtaçtır. Sizin varsa imkanınız iş değiştirin yada gene imkanınız varsa adamı karşınıza alın konuşun arkadaş ne ssk sı geri ödemesi dalgamı geçiyorsun deyinha hiçbir imkanınız yoksada zaten yapacak birşey yok ya stajı yakacaksınız yada sabredeceksiniz bunun arası yok.

Ben power ı çok iyi anlıyorum aslında. Sen git yıllarca deli gibi ders çalış, o dersane senin bu dersane benim binlerce TL para harca, sıanvlarda stres çek git sınavı kazan yetmedidoçentti,proftu adamların çilesini çek, hayatta herşey ders zannet git her gün ders çalış sonra piyasaya atılınca bir bak AÖF liler senden daha deneyimli senden daha kalifiye,senden daha iş bitirici kısacası senin yapamadığını yapmışlar adamlar koskoca şirketlerde müdür olmuşlar, belge almışlar şimdi olurmu arkadaş ama siz yıllarca ders çalıştınız doçentlerin profların ayağının tozunu yuttunuz hiç olurmu hiç test çözenle yıllarca ders çalışan bir olurmu ama bakın oluyor hemde ne güzel oluyor ;D ;D ;D

Akıllı düşünürken deli evlenip çocuğu bile yaparmış AÖF liler piyasada en iyi iş bitiren, en kalifiye adamlar siz düşünmeye devam edin.

Mali müşavirin tavrı çok ağır olmuş. Bana kalırsa arkadaşım, başka bir büro yada şirket düşün. Yada konuyu müşavirinle görüş, senin durumun nedir o büroda. Belirsizlikle nereye kadar...
Yaptığını söylediğin o işler iyi güzel de, kısa zamanda öğrenilecek, sonra da otomatiğe bağlanacak işler. Yani onlardan dolayı vazgeçilmez olduğunu sanma. Yeterki öğretecek yada öğrenilecek bir ortam olsun...

Kolaylıklar,
saygılar
mustafa

Yok vazgeçilmez olduğumu düşünecek hiç birşey olmadıki ben sadece hiç bir işede yaramıyormuyum diye düşünüyorum... Bu moral ve psikolojiyle birşey öğreneceğimi zannetmiyorum. İşi bırakcam desemde bana diyeceği önceki sigortalarını öde ozaman olucaktır heralde...

Ticaret lisesi öğrencileri bile haftada 24 saat çalışıp en az asgari ücretin %30 unu alırken, sizin gibi belli bir yaşa ve tahsil seviyesine gelmiş bir kimsenin para almadan çalışmaya tama etmesi düşündürücü. Belli ki bu durum sizin iyi niyetinizden kaynaknıyor. Yine sonuç onu gösteriyor ki zalim işveren iyi niyetinizi suistimal etmiş. Böyle bir adamla zaten konuşmaya tenezzül bile etme.Gİr odasına ağzına geleni söyle, rencide et, senin de tutacağın defterinde bu belgeyi vereninde de çık odadan:D Zaten stajyersin kafi derecede iş yapıyorsun iş yapmasan bile seni orada sırf alıkoyması bile asgari ücrettir. Durma dostum daha. Kişiliğinden taviz verme. İleride çok zararını görürsün. Merak etme stajın yanmaz. Durumu odana bildir hatta ara tesmeri mağduriyetinden ve staj yönetmeliğinin 22.maddesinden bahset. SMMM primlerimi ödemiyor, yasada bu durumda sizin ödemeniz gerektiği yazıyor ne yapmam gerekiyor de bakalım ne diyecekler?

Dediğiniz doğru fazla iyi niyetli davranıyorum galiba ama sizlere teşekkür ederim... Hakikaten ben biraz safım! Ama inanın "sigortanı öde" lafını duyunca hiç birşey diyemedim...

hangi şehir olduğunu yazmamışsınız ama eğer ist ise cv gönderebilirsiniz yardımcı olmak isterim değil ssk primi değil 3-5 kuruşun hesabını yapmak umarım sizi mumla arar.

belkide parayı kıyıp mumda alamazya

NİSANLI ' Alıntı:
hangi şehir olduğunu yazmamışsınız ama eğer ist ise cv gönderebilirsiniz yardımcı olmak isterim değil ssk primi değil 3-5 kuruşun hesabını yapmak umarım sizi mumla arar.

belkide parayı kıyıp mumda alamazya

İstanbulda değilim :( gende çok teşekkür ederim size. Umarım öyle olur ama beni birazcık sıkıntılı günler bekliyor galiba...

Siz ısrarla odanızdan yardım isteyin. Korkmayın, en kötü; uygun bir iş bulana kadar,stajınız biraz uzar.

İyi düşünün iyi olsun inşallah, zararın neresinden dönerseniz kardır. Öyle meslek mensuplarından meslek değil, stres öğrenilir.

Siz dik durun ve kendinizi küçümsemeyin. Ben hiç bir stajerin, öğrenme isteği olduktan sonra,işi yapamayacağına inanmıyorum. Kötü niyetli insanların yıpratma politikaları bunlar. Hakkınızı yedirmeyin lütfen, bütün meslek mensupları ve adayları adına sizden rica ediyorum.