Ne yapmalıyım.?

Ynt: Ne yapmalıyım? Yardım?

begggum ' Alıntı:
Siz ısrarla odanızdan yardım isteyin. Korkmayın, en kötü; uygun bir iş bulana kadar,stajınız biraz uzar.

İyi düşünün iyi olsun inşallah, zararın neresinden dönerseniz kardır. Öyle meslek mensuplarından meslek değil, stres öğrenilir.

Siz dik durun ve kendinizi küçümsemeyin. Ben hiç bir stajerin, öğrenme isteği olduktan sonra,işi yapamayacağına inanmıyorum. Kötü niyetli insanların yıpratma politikaları bunlar. Hakkınızı yedirmeyin lütfen, bütün meslek mensupları ve adayları adına sizden rica ediyorum.

Haklısınız :(

stajyeradayi ' Alıntı:
Yok vazgeçilmez olduğumu düşünecek hiç birşey olmadıki ben sadece hiç bir işede yaramıyormuyum diye düşünüyorum... Bu moral ve psikolojiyle birşey öğreneceğimi zannetmiyorum. İşi bırakcam desemde bana diyeceği önceki sigortalarını öde ozaman olucaktır heralde...

şu özgüven problemini aşar mısınız?
ne derse desin. korkmayın lütfen.
siz haklısınız. ben yeni bir staj yeri aramaya acilen başlamanızı öneriyorum

stajyeradayi ' Alıntı:
NİSANLI ' Alıntı:
hangi şehir olduğunu yazmamışsınız ama eğer ist ise cv gönderebilirsiniz yardımcı olmak isterim değil ssk primi değil 3-5 kuruşun hesabını yapmak umarım sizi mumla arar.

belkide parayı kıyıp mumda alamazya

İstanbulda değilim :( gende çok teşekkür ederim size. Umarım öyle olur ama beni birazcık sıkıntılı günler bekliyor galiba...

nerdesiniz il söyleyin o zaman.
korkmayın rica ederim.

Ynt: Ne yapmalıyım.?

stajyeradayi ' Alıntı:
Askerden geldikten sonra stajımı yaptığım yerde aşağı yukarı 3 aydan beri çalışıyorum. Şu ana kadar hiç para almadım. Üstüne üstlük patronum geçenlerde benim için ödediği sigorta paralarını istedi. Donup kaldım ama belli etmedim. Bişeyde demedim. Düşündüm acaba bi işe yaramıyormuyum diye ama yaptığım işler gözümün önüne geldi. Tamam herşeyi bilmiyorum ama bilanço usulüne göre evrak işleyip k.d.v. - muhtasar yapabiliyorum. Ssk tahakkuk kaydı vs benzeri kayıtlarıda yapabiliyorum. Sizce ne yapmalıyım? Sanki biraz kullanılıyormuşum gibi geldi. Moralim gerçekten bozuk :( Ne yapmalıyım? Yardım???

bem durumda aynı eylül 2009 dan beri bu şartlarda stajı tamamlamaya çalışıyorum bakıyorum sigorta ödenecek bir yer bulursam yeri değiştirecem ama zor gözüküyor 1 yıl 5 ay kaldı bitmesine sanırım bu şartlarda bitecek staj ne yapacağın konusuna gelince ara daha iyi şartlar sunan bir yer bulabilirsen değiştirisin bu konuda odaya sorsan ama yeni yer için bence bulamazsanda ne yapacan devam ...

Korku değil ama insanın morali bozulmuyor da değil. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Dik durmadıkça kimse size birşey vermiyor. Konumumu belirtmek istemiyorum arkdaşlar ama bugün bu işi çözücem ne olucaksa olur inceldiği yerdende kopar. Kendi paramızla staj yaptıktan sonra her yerde yaparız :) artık güler hale geldim... Sizlerle paylaştığım gerçekten çok iyi oldu, kimsenin yardım severliğinden iyi niyetinden şüphem yok çok teşekkür ederim tekrardan...

stajyeradayi ' Alıntı:
Korku değil ama insanın morali bozulmuyor da değil. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Dik durmadıkça kimse size birşey vermiyor. Konumumu belirtmek istemiyorum arkdaşlar ama bugün bu işi çözücem ne olucaksa olur inceldiği yerdende kopar. Kendi paramızla staj yaptıktan sonra her yerde yaparız :) artık güler hale geldim... Sizlerle paylaştığım gerçekten çok iyi oldu, kimsenin yardım severliğinden iyi niyetinden şüphem yok çok teşekkür ederim tekrardan...
umarım herşey yolunda gider geçenlerde beni denetlemeye geldiler büroya stajımı yapıyormuyum gibisinden desem ki sigortamı kendim ödüyorum ama nasıl diyecen ki ???

kubil ' Alıntı:
stajyeradayi ' Alıntı:
umarım herşey yolunda gider geçenlerde beni denetlemeye geldiler büroya stajımı yapıyormuyum gibisinden desem ki sigortamı kendim ödüyorum ama nasıl diyecen ki ???

Bugün bağlı bulunduğumuz odanın internet sitesine baktım, meslek mensubum ayrıca oda da meclis üyesiymiş ve geçen dönemde başkan yardımcılığı yapmış :) kimi kime şikayet edeyim :)

stajyeradayi ' Alıntı:
kubil ' Alıntı:
stajyeradayi ' Alıntı:

Bugün bağlı bulunduğumuz odanın internet sitesine baktım, meslek mensubum ayrıca oda da meclis üyesiymiş ve geçen dönemde başkan yardımcılığı yapmış :) kimi kime şikayet edeyim :)

stajyerleri bu sebeplerle bir araya toplamaya çalışıyoruz ama deveye hendek atlatmaktan zor malesef

hıghpower ' Alıntı:
Başka bir staj yeri bulamazmısın? Taşrada ya da küçük bir ilçedesin sanıım.

taşrada değil köydedir, smmm de köydeki odanın başkan yardımcısıymış, Allahım yaaa...

hıghpower ' Alıntı:
:)sizin köyse yardım et bari imamsın madem hayrın dokunsun.

seve seve yardım ederim, ben kendini beğenmiş insanlara tepeden bakan insanlardan değilim çok şükür...

Bi ilin ilçesindeyim, meslek mensubu çok ama bahaneler aynı, bi kaç stajyer arkadaşta vardı onlar gerçi bitirdiler şimdi stajlarını ama akşam görüştüm onlarlada fikir alışverişi için, arkadaşların benim duyabileceğim bahaneleri üç aşağı beş yukarı söylediler bana; işler kötü, eleman ihtiyacı yok, biz zor geçiniyoruz, tahsilatlar sıfır, büroda zaten yer yok kalabalığız vb. birçok şey duyabilirsin dediler ama onlarda sizin söylediklerinizi söylediler istemedikçe ses çıkarmadık ağlamayan çocuğa meme verilmez misali birşey alamazsın dediler. onlarda sağolsun tecrübelerini sizler gibi aktardılar. Babam ticaretle uğraşır yanına 1-2 günlüğüne biri yadıma bile gelse o 1-2 günün sonunda emeğini verirdi ben öyle gördüm öyle bekledim ama anladımki bu iş benim bildiğim gibi değil... Bende ona göre artık ayağımı denk alıcam yapacak bişey yok...

stajyeradayi ' Alıntı:
Bi ilin ilçesindeyim, meslek mensubu çok ama bahaneler aynı, bi kaç stajyer arkadaşta vardı onlar gerçi bitirdiler şimdi stajlarını ama akşam görüştüm onlarlada fikir alışverişi için, arkadaşların benim duyabileceğim bahaneleri üç aşağı beş yukarı söylediler bana; işler kötü, eleman ihtiyacı yok, biz zor geçiniyoruz, tahsilatlar sıfır, büroda zaten yer yok kalabalığız vb. birçok şey duyabilirsin dediler ama onlarda sizin söylediklerinizi söylediler istemedikçe ses çıkarmadık ağlamayan çocuğa meme verilmez misali birşey alamazsın dediler. onlarda sağolsun tecrübelerini sizler gibi aktardılar. Babam ticaretle uğraşır yanına 1-2 günlüğüne biri yadıma bile gelse o 1-2 günün sonunda emeğini verirdi ben öyle gördüm öyle bekledim ama anladımki bu iş benim bildiğim gibi değil... Bende ona göre artık ayağımı denk alıcam yapacak bişey yok...

kardeş bu şiiri sana da kopyalayayım...
Beşikler vermişim Nuh'a
Salıncaklar, hamaklar,
Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,
Anadoluyum ben,
Tanıyor musun ?

Utanırım,
Utanırım fıkaralıktan,
Ele, güne karşı çıplak...
Üşür fidelerim,
Harmanım kesat.
Kardeşliğin, çalışmanın,
Beraberliğin,
Atom güllerinin katmer açtığı,
Şairlerin, bilginlerin dünyalarında,
Kalmışım bir başıma,
Bir başıma ve uzak.
Biliyor musun ?

Binlerce yıl sağılmışım,
Korkunç atlılarıyla parçalamışlar
Nazlı, seher-sabah uykularımı
Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar,
Haraç salmışlar üstüme.
Ne İskender takmışım,
Ne şah ne sultan
Göçüp gitmişler, gölgesiz!
Selam etmişim dostuma
Ve dayatmışım...
Görüyor musun ?

Nasıl severim bir bilsen.
Köroğlu'yu,
Karayılanı,
Meçhul Askeri...
Sonra Pir Sultanı ve Bedrettini.
Sonra kalem yazmaz,
Bir nice sevda...
Bir bilsen,
Onlar beni nasıl severdi.
Bir bilsen, Urfa'da kurşun atanı
Minareden, barikattan,
Selvi dalından,
Ölüme nasıl gülerdi.
Bilmeni mutlak isterim,
Duyuyor musun ?

Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip...
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne - üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.

Gör, nasıl yeniden yaratılırım,
Namuslu, genç ellerinle.
Kızlarım,
Oğullarım var gelecekte,
Herbiri vazgeçilmez cihan parçası.
Kaç bin yıllık hasretimin koncası,
Gözlerinden,
Gözlerinden öperim,
Bir umudum sende,
Anlıyor musun ?

Derler ya dertler konuştukça paylaştıkça azalır. Hakikaten öyle, moralim düne göre çok daha iyi... Herkese çok teşekkür ediyorum...

hıghpower ' Alıntı:
:)laf yetiştireceğine,sizin köyse yardım et bari imamsın madem hayrın dokunsun.

Siz kurban olun o imamlara, en azından o imam dediğiniz arkadaş oda başkanı şakşakçısı yada birlik aşığı değil.

Birlik sizin gibilere yılda 100.000 TL aidat ver dese gider evinizi satar o parayı verirsiniz gıkınız çıkmaz, zaten ne geliyorsa başımıza sizin gibiler yüzünden geliyor. Birlikte nasıl oluyorsa fişlememi yapıyorlar ne halt ediyorlarsa özellikle seçilmiş bir çoğunluk var o çoğunluk devamlı aynı adamları getirip getirip duruyor ve başa getirdikleri o adamlarda birliğe yeni para kazanma yolları dışında hiçbir şey değiştirmiyor.
Sonrada birlik olun bebaber olun biz olalımda kardeşim oda başkanını seçen sen, birlik başkanını seçende sen sonrada stajerler birlik olun diyende sen ne alaka maydonoz

Size bir anımı anlayatıyım;
Sene 2003 askerden yeni gelmişim.. Sudan çıkmış balık gibiyim.. Askerden önce bir şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışıyordum ve döndüğümde personel işleri sorumlusu olarak bir şirkette uzaktan tanıdık bir mahluk tarafından işe alındım.. Yeni bir başlangıç olsun diye ısınma maratonları vs. ile olayı kabullenip işe başladım.
Beni şirkete alan mahluk genel kordinatördü ve muhasebeyle direrkt olarak ilgili değildi fakat onay makamı oydu. Gel zaman git zaman adamla bir türlü yıldızımız barışmadı. Her gün kavga, kıyamet aklınca beni istifaya zorluyor. Hatta öyle oldu ki personelden sorumlu olduğum halde 9 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen sigortamı başlatmadı.. Her sorduğumuda dosyan patronda vs. diyip beni yıldırmaya çalışıyordu. Ben ne yaptım; Pes etmedim. Dedim ki ya sen gideceksin bu şirketten yada ben. Ben istifa etmeyeceğim...
Çıkaracaksan sen çıkartacaksın diye kendime yemin ettim. Tabi her gün kavga, gürültüye devam. İşle ilgili hiç bir sorun, sıkıntı yok. Birde muhasebe müdürümüz var tabi. Aslında ona bağlı çalışıyorum herşeyden memnun adam.
Gel gör ki günün birinde bu mahluk yanıma geldi ve ben istifa ettim dedi. Benim tazminatlarımı hesaplarmısın dedi... İstifa etmişmiş, istifa eden adama tazminat mı ödenir dedim içimden.. Sonra öğrendim ki patron adamı işten kovmuş.. İlahi adalet yerini dolaylı da olsa bulmuş. O gittikten 3 ay sonra ben istifa ettim ve başka bir şirkete muhasebe bölümüne geçtim. Azmettim, yılmadım, başardım. Kimse kendini kullandırmasın ve mücadele etsin. Doğruysan doğru yola gidersin.