Malesef artık "emek verenin teri kurumadan hakkını ödeyen" az, ödemeyen çok.
Siz bu meslek mensubunun yanına girerken, çalışma koşullarını, şartları, parayı vb konuşmadınız mı?
Size kendi sigortanı da cebinden ödersin demiş miydi? Dediyse o durumu kabul eden hatalı.
Başta konuştuklarnızı kendisine hatırlatarak hakkınızı arayabilirsiniz ( en azından böyle konuşmamıştık ben işi bırakıyorum dersiniz) ama yanında devam ederseniz büyük ihtimalle bunu yapan akıllanmaz, sizi ileri ki günlerde ( tamda staj günlerim azaldı diye düşünürken siz), sizi çok zor durumlara sokabilirler.
stajyeradayi ' Alıntı:
Bi ilin ilçesindeyim, meslek mensubu çok ama bahaneler aynı, bi kaç stajyer arkadaşta vardı onlar gerçi bitirdiler şimdi stajlarını ama akşam görüştüm onlarlada fikir alışverişi için, arkadaşların benim duyabileceğim bahaneleri üç aşağı beş yukarı söylediler bana; işler kötü, eleman ihtiyacı yok, biz zor geçiniyoruz, tahsilatlar sıfır, büroda zaten yer yok kalabalığız vb. birçok şey duyabilirsin dediler ama onlarda sizin söylediklerinizi söylediler istemedikçe ses çıkarmadık ağlamayan çocuğa meme verilmez misali birşey alamazsın dediler. onlarda sağolsun tecrübelerini sizler gibi aktardılar. Babam ticaretle uğraşır yanına 1-2 günlüğüne biri yadıma bile gelse o 1-2 günün sonunda emeğini verirdi ben öyle gördüm öyle bekledim ama anladımki bu iş benim bildiğim gibi değil... Bende ona göre artık ayağımı denk alıcam yapacak bişey yok...