fonradar

Ne Zaman Emekli Olabiliriz

Üyelik
13 Mar 2009
Mesajlar
1
iyi günler bana yardımcı olursanız çok memnun olucam
babam 12.07.1984 ssk girişli 68 gün pirimi yatmış. 13.07.1992 yılında bağkura kayıt oldu ve 16 yıl 6 ay 16 gün prim yatırdı. 1956 doğumlu nezaman emekli olabilir askerlik barçlanması falan yapsak bağkur primlerini ssk aktarsak emekli olabilirmi. bu konularla ilgili tam bilgiyi kurumdan bile öğrenemiyoruz.
 
Ynt: Ne Zaman Emekli Olabiliriz

Bir kurumun primlerini başka bir kuruma aktarmak için girişime gerek yok. Emekli olurken bütün hizmetler otomatik olarak birleştirilir. Başvuru formuna hizmetleri belirtmeniz yeterli olacaktır.
Babanızın emeklilik hesabına gelince. En kısa yoldan emekli olması Bağ-Kur kapsamında yaştan emekli olmaktır. Bunun için aranan prim gün sayısını doldurmuş. Ancak yaş sınırını tamamlaması gerekiyor. Bunun için 57 yaşı tamamlaması lazım. Prim ödemeden o tarihe kadar bekleyebilir, yaş tamamlanınca emeklilik müracaatını yapar. Prim ödemediği sürelerde sağlık yardımından yararlanamaz. Sağlık yardımından yararlanmak isterse İsteğe Bağlı (Çalışmadan dışardan prim ödeme) sigortalı olabilir.
SSK kapsamında emekli olma şartları babanız için hem ağır hem uzun. Öncelikle bir işyerinde 3,5 yıl çalışması gerekir. Yaşlılıktan SSK emeklisi olmak için 58-59 yaşı (Doğum tarihini tam yazmadığınız için ihtimal yaşları yazdım) tamamlaması gerekir.
 

Benzer konular

Üst