fonradar

Net Veya Brüt Ücretten Bordro Hesaplama

yken

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ara 2012
Mesajlar
403
Konum
istanbul
Yaptığım hesaplamalarda net veya brüt her ikisinde de çalışanın yıllık bazda bakınca herhangi bir kaybı olmuyor. Net hesaplama ile her ay eline net maaşı geçiyor.
Brüt hesaplamada aylık yatan ücret değişse de 12 ayın toplamına bakılınca 12*net maaşı olduğu gözüküyor. Brütte sadece yılın ilk aylarında biraz fazla. son aylarında biraz az ödeme oluyor ama birbirini dengeliyor.

Şimdiye kadar hep brüt ücretten çalıştık bu sene NET ücretten hesaplama yapalım istedik. Program Neti yine brüte çeviriyor, esasında değişen bir şey yok.
Sadece aylık bankaya yatan miktarın sabit olmasını istiyoruz. Bunun dışında NET ücretten bordrolaştırmada ne gibi durumlarla karşılaşabiliriz?
işveren maliyeti de brüt aynı, farklı bir durum ben tesbit edemedim.
 
Brüt ücret ile ücretlendirilen çalışanların vergi dilimlerine göre 12 ayda bakınca kaybı olmaması imkansız. yılın ilk ayları örn. 5000 net maaş eline geçiyor ise sonraki aylarda vergi dilimlerine göre daha azı eline geçer. eğer maaş netten brüte göre ayarlarsanız her ay aynı maaşı almasına karşılık işveren maliyeti aydan aya artacaktır.
 
Üst