fonradar

Nihayet"Mali tatil"için Kanun teklifi Verildi.

Üyelik
9 Kas 2005
Mesajlar
6
AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Temmuz ayında 3 haftadan az olmamak üzere "mali tatil" ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

Kızılcıklı'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Buna göre, Maliye Bakanlığı, her yıl Temmuz ayında 3 haftadan az olmamak üzere mali tatil ilan etmeye yetkili olacak. Mali tatile rastlayan vergiyle ilgili işlemler, tatil süresinin son gününden itibaren 10 gün içinde yerine getirilecek.

Teklifin gerekçesinde, vergi beyan ve bildirimlerine ilişkin işlemlerin büyük çoğunluğunun serbest muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yerine getirildiği belirtilerek, bu kişilerin de diğer meslek mensupları gibi yılda en az 3 hafta tatil yapma hakları olduğu kaydedildi.

Gerekçede,"Dinlenme, her vatandaşımızın anayasal hakkıdır. Bugüne kadar bu meslek grubuna verilmemiş olan tatil hakkının 'mali tatil' adı altında verilmesi uygun ve yararlı olacaktır" denildi
 
bu kanunun çıkmasından hiç ümidim yok. 1 sıra no.lu bilg muh.prog.standgn tebliğ taslağını çıkarsa değil tatil evimizin yolunu unutacağız.
 
sanırım saçma bir teklif, diyelimki ayın 1 i 21 arası mali tatil yaptılar, 10 günde beyan süresi için eklediler etti ayın 31 yani bir ay içerisinde yine tüm işlemleri yapacağız, nerde kaldı bu tatil anlamadım. yada ayın 21 inde başlattılar ayın 12 sinde bitti 10 gün eklediler ayın 22 si son gün, yani eğer böyle bir teklif varsa hangi mantığa göre verilmiş onu anlaymadım, bence öyle bir teklif verildiyse hiç yoktan mali tatil 1 ay olmalı ve o aya ait verilmesi gereken bildirimler iptal edilerek bir sonraki aydaki beyanlara eklenerek bildirilmeli idi, 2. konuda sayın nanenin belirttiği 1 sıra no.lu bilg muh.prog.standgn tebliğ taslağındaki vb. birsürü işimizi zorlaştırıcı ve zaman kaybedici işlerin düzenlenerek, işimizin kolaylaştırılması gerekli, yoksa 3 ay tatil olsa ne yazar, bence mali tatil olsa bile zaten tüm bürolar tam mesai yapıp zamanında yetiştiremediği işleri tamamlamanın yollarına bakacaklardır. (mesela kanunu defterler kanunlara göre sanırım 45 gün içerisinde dökülecek ,yapmadığım için süresini tam bilmiyorum) tüm firmaların her türlü işlemi bilgisayar başında bitti beyannameleri bile verdik, aceba 2005 yılı defterlerini döktürmeyi başaran muhasebe bürosu varmı.
 
Üst