Niye 3 Yıla Çıktık

bizler odaya kayıt olduğumuz zaman staj iki yılken, sınav kaybettik diye niye üç yıl oluyor. sonuçta sınavlar bizim hakkımız değilmi. benim gibi düşünen varmı

Ynt: Niye 3 yıla çıktık

bende sizin gibi düşünüyorum. insanlar staj 2 yıl olduğu için başvurmuşlardır. şimdi şartlar değişti o zaman yatırılan bütün paralar iade etsinler. kanuna göre; staj dosyasını açtıran ve sınavı kazanan kişiler 2 yıl staj yapıcak deniliyor. zaten sınavı kazanan kişi staj dosyasını açtırmış oluyor. aradaki ve'yi veya yapsalar ne güzel olurdu.

oradaki sınav staja başlama sınavı olsa gerek.

kesinlikle size katılıyorum ...

dava konusu edilirse yasa açıkmadan önce kazanılmış bir hak olarak gösterilebilir

staj süresi 2 yıl olarak düzeltilebilir kanatındeyim ....

ben dava için haziran 21'deki sınavı kazanmayı bekliyorum. Eğer kazanırsam kesinlikle hakkımı arayacağım. Özlem arkadaşımızı söylediği gibi versinler paramızı ve zamanımızı vazgeçelim.

arkadaşlar bu konuda haklı olabilirsiniz. ama bir şey belirtmek istiyorum. staj süresi 3 yıl derken kastedilenin sacede 4 yıllık fakülte mezunları olup olmadığını bilmiyoruz. yeni mevzuatta buna açıklık getirilmedi. lise mezunları ve yüksek okul mezunlarıda mı 3 yıl staj yapacak. yoksa onların staj süreleri yine eskisi gibi 4 ve 6 mı olacak belli değil. mali müşavir olmak için 3 yıl staj deniliyor. lise mezunlarınında önü açıldığına göre, onlarda mali müşavir olacağına göre, onlarda mı 3 yıl staj yapacak. bence bunun takipcisi olun. eğer aynı şartlarda staj süresi olacaksa o zaman üniversite okumanın hiç bir manası olmayacak kanaatindeyim.

Kanun yürürlüğe girdikten sonra lise ve myo mezunlarının staj yapma olanağı yok. Önce 4 yıllık okul bitecek sonra smmm stajı için adım atılacak.

arkadaşlar yasa son şekliyele cumhurbaşkanı tarafından hala onaylanmadığı için resmi gazetede yayınlanmış değil. o yüzden haziran 21den sonraya kalırsa bizde iki yıllık staj süresinden yararlanabiliriz.

YASA CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN ONAYLANDI VE RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI.

STAJYERLİK SINAVINA BAŞVURUP FAKAT KAZANAMAYAN ADAYLARA BANA GÖRE HUKUKSAL BİR ZEMİN OLUŞTU. ÇÜNKÜ BU KİŞİLER BU SINAVA BAŞVURU YAPARKEN 2 YILLIK STAJ KOŞULU VARDI. SINAVA BAŞVURU YAPANLARDA 2 YILLIK STAJ ŞARTI ALTINDA BU SINAVA BAŞVURMUŞTUR.

Yasa cumhurbaşkanı tarafından onaylandı ve Resmi Gazetede yayınlandı.

Stajyerlik sınavına başvurup fakat kazanamayan adaylara bana göre hukuksal bir zemin oluştu. Çünkü bu kişiler bu sınava başvuru yaparken 2 yıllık staj koşulu vardı. Sınava başvuru yapanlara 2 yıllık staj şartı altında bu sınava başvurmuştur.

Ynt: Niye 3 Yıla Çıktık

Ama staj a hak kazanamamış aday. Tabi yine kişinin kendi tasarrufu ancak kazanılmış bir hak göremiyorum ben.

Kazanılmış bir haktan bahsedebilmek için staj dosyası açtırılmış ve staja başlama sınavını kazanmış olmak gerekir. Eğer öyle olmasa idi bugün t.lisesi 1. sınıfta okuyan biri "kazanılmış hakkım var, bana liseye başladığım zamanki kanunu uygulayın." veya sm/smmm kanundaki belirtilen lisans dalında okuyan ve 1.sınıfta olan biride benzer talepte bulunurdu.

Arkadaşlar kazanamayanların durumu ne olacak???
ben tesmere mail yolladım üç yıl dediler. Ama biz staj dosyası açtırmış olmuyormuyuz?
Kafam çok karıştı???
Belki ben üç yıl oldu diye dosya açtırmayacaktım. Dünyanın masrafınıda yapmayacaktım?
Peki biz buna nasıl itiraz edebiliriz???
yaaa... :'( çok kötü bir durum..
zaten 58 den kalmışım. Moralim bozuktu. birde bu kanunu çıkardılar.Anlamadığım tatile neden çıkmadı???

Ogün Güneş ' Alıntı:
Ama staj a hak kazanamamış aday. Tabi yine kişinin kendi tasarrufu ancak kazanılmış bir hak göremiyorum ben.
nane ' Alıntı:
Kazanılmış bir haktan bahsedebilmek için staj dosyası açtırılmış ve staja başlama sınavını kazanmış olmak gerekir. Eğer öyle olmasa idi bugün t.lisesi 1. sınıfta okuyan biri "kazanılmış hakkım var, bana liseye başladığım zamanki kanunu uygulayın." veya sm/smmm kanundaki belirtilen lisans dalında okuyan ve 1.sınıfta olan biride benzer talepte bulunurdu.

staj süresi kısaltılmalı dıye düşünüyorum mevcut durumdan farklı olarak en fazla 6 ay olmalıydı bu işinde çivisi çıktı

merhaba

Yeni Yasa Tam Bir Facia 2 Yıl staj Yapmak zaten bir mesele 3 yıl satj yapmak imkansız hale geldi.ben bir daha sınava girseydim bu koşullarla bu sınavları bırakır başka bir alana yönelirdim nerden bakarsan 5 yıl sınav stajla geçecek her insanın harcı değil.
sınavları başarayla geçen insan kavra mı yerine koşulları iyi olan insan kavramı günümüzde geçerli.
ben 2 yıl satajı zor bitirdim kimse staj başlat mıyordu staj süresincede hiç bir şey öğrenemedim şimdi mesleğe atılacağım kendi beyannamemi verecek bilgim yok.
mesleğin her alanında dayanılmayacak zorluklar var.azim bile bir şeye yaramaz istediğin kadar azim li ol boş.
2 dersim var smmm olmaya inanırmısınız kpss sınavına girmeyi düşünüyorum yapacak başka bir şey yok

Şimdide bu sürenin 4 yıl olması ve ingilizcenin zorunluluğu gibi bir söylenti var.

Bende 59,922'de kaldım haziran sınavında ve yaptığım netler bugüne kadar hep geçen netlerdi. Ama olmadı. Bizleri kim yönetiyor ne oluyor hala anlamış değilim. Yani köyüme dönüp çobanlık bile yapsam daha rahat olurdum.

ilyaskurt ' Alıntı:
Şimdide bu sürenin 4 yıl olması ve ingilizcenin zorunluluğu gibi bir söylenti var.

Bende 59,922'de kaldım haziran sınavında ve yaptığım netler bugüne kadar hep geçen netlerdi. Ama olmadı. Bizleri kim yönetiyor ne oluyor hala anlamış değilim. Yani köyüme dönüp çobanlık bile yapsam daha rahat olurdum.

3 yıl sölentisi 2003 den beri var.. yani 5 yıl.. 4 yıl olması ise 2013 yılını bulur rahat olun bence. 3 yıl konusunda ise ALLAH yardımcınız olsun. eğer vargeçecekseniz mesleğe girmekten mutlaka ticaret yapın. aradaki zman kaybını ancak bununla telafi edebilirsiniz diye düşünüyorum.

saygılar

bu bizim için kazanılmış bir hak değil mi? bu konuda bilgisi olan varmı. sonuçta dosya açtırmışız. hangi mahkeme bakar bizim bu davamıza

bende dava açmayı düşünüyorum arkadaşlar ben bu dosyayı 2 yıl diye açtırdım 3 staj ne demek ya