fonradar

Not Yükseltme

elit

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Ağu 2009
Mesajlar
146
Konum
kayseri
öncelikle staj başlatma ve bitirme sınavında başarılı olan arkadaşlarımı tebrik ederim. benim bir sorum olacak.yeterlilik sınavında maliyet muhasebesinden kaldım diğer dersleri verdim.not ortalamam 51. hal böyle olunca maliyet muhasebesinden en az 72 puan almam gerekiyor bir sonraki sınavda.72 almak bana riskli geldiği için diğer geçmiş olduğum derslerden her hangibirini alternatif olarak seçebilirmiyim.mesela mali tablolardan sınavda 55 aldım.maliyet muhasebesinden sınava girmeye zaten mecburum.bir sonraki sınavda bu iki dersten girebilir miyim.en azından maliyet muhasebesinden 50 almış olsam, mali tablodan da 72 alsam olurmu.yoksa tüm dersleri verip öyle mi not yükseltme sınavına girecem.tşk...
 
Bu konuda son sınavda çok tecrübe edindim. Benimde maliyet tek ders kalmıştı ve ortalamam düşüktü. Yani 68 almam gerekiyordu. Maliyete bayağı çalıştım. Çok umudum yoktu. Bunun için az çok kendime güvendiğim ve hocaların bol puan verdiğine inandığım Finansal Analiz ve Temel Hukuk sınavlarına da girdim. Maliyet muhasebesi son sınavda çok kolay geldi ve en az 80 bekliyordum. 60 puan almışım.

Daha önce analiz dersinden 53 almıştım. Yeniden girdiğimde 66 aldım. Hukukta ise 60 aldım. Bu iki derse de sınavdan 1 saat önce baktım sadece. Böylelikle ortalamam yükseldi ve sınavı kazandım.

Tavsiyem kendine ve bilgine güvendiğin derslerden gir. Onlara da hazırlan. Ayrıca notunun düşük olduğu 50-55 aralığında geçtiğin derslerden girmen senin için iyi olacaktır. Ortalama yükseltmek için bütün derslerden geçmeyi beklemene gerek yok. Hangi sınavdan yüksek aldıysan o not geçerlidir. İnşallah tez zamanda geçersin. Takıldığın başka nokta varsa yardımcı olayım.
 
benim bu sınavda meslek hukuku ve muhasebe denetimi dersi çok iyi geçmişti.hayal kırıklığına uğradım.iki dersten de 50 almışım.maliye muhasebesine ilave finansal tabloyu alacam.hukuk grubunu da ilave olarak alabilirim.hukuk kolay ama sıkıcı geliyor.iş hukuku, ticaret, borçlar, temel hukuk. dört tane ders. denetim ve meslek hukukuna itiraz etsem olurmu.itirazlar ne zaman başlıyo bilginiz var mı?
 
Şöyle söyleyeyim hukuk dersi hocasının notu boldur. Aklınıza mantıklı gelen ne varsa yazın o konuyla ilgili. Ben bu sınavda 25 veriyordum kendime 60 geldi. Komisyon değişmezse değerlendirin derim.
 
Şöyle söyleyeyim hukuk dersi hocasının notu boldur. Aklınıza mantıklı gelen ne varsa yazın o konuyla ilgili. Ben bu sınavda 25 veriyordum kendime 60 geldi. Komisyon değişmezse değerlendirin derim.


Arkadaşlar vergiden 5 hakkım doldu fakat teos halen güncellenmemiş ve bu derstem sınava girme hakkınız dolmuştur diyor.Yeni yönetmelikle ilgili tesmerle görüşen varmı.İnanılmaz gerildim
 
Çok kişinin güncellenmemiştir. Sıkmayın canınınızı yönetmelik belli zaten. Hakkı dolanlara bile geçtiğimiz sınavda giriş hakkı verdiler.Ferah olun.
 
Üst