fonradar

Noter Satış Sözleşmesine Göre 2. El Araç Alımı

Üyelik
31 Mar 2008
Mesajlar
30
2.el oto alım satım komisyon işiyle iştigal eden mükellefimiz, bazen aracı kendi adına alıyor noter satış sözleşmesiyle, bu durumda,

1- Özel oto galerisi olan şahıştan araç alıyor veya vergiye tabi olmayan kişiden oto alımını nasıl yapacak ? Noter Satış Sözleşmesinde belirtilen satış kasko bedeli üzerinden mi işlem yapmak zorundayız. (Genelde fatura alamıyoruz araç aldığı kişilerden, eğer aktiflerinde kayıtlıysa ancak o zaman alabiliyoruz)

2-Aracı galerici , noterden almış üstüne (noter evrağında; kdv, damga vergisi ve değerli kağıt bedeli makbuz karşılığı tahsil edilmiştir yazıyor), Noter satış sözleşmesine göre kdv ayırabilecek miyiz? Kdv oranı ne olacak? (kullanılmış binek oto veya ticari oto)

3-Bu aracı satarken KDV oranı ne olacak?

4- Noter satışına göre kdv. ayıramayacaksak, Satış yaparken fatura kesip ayırmak zorundayız. o zaman indirim yapamadığımız kdv , satışta ödemek zorunda kalıyoruz.

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.


Saygılar,
 
Ynt: Noter Satış Sözleşmesine Göre 2. El Araç Alımı

Noter satış sözleşmesindeki rakamı gider pusulasına yazın herhangi bir stopaj söz konusu değildir.kdv ayıramıyacaksınız. satarkende % 1 kdv ile satacaksınız aradaki fark ta sizin karınız olacak.
Tahmin
 
Üst