fonradar

Ödeme Kaydedici Cihaz Alımı Süresinde Mali Tatil Uygulanıyor mu?

Üyelik
8 Mar 2007
Mesajlar
23
Merhabalar .Yeni açılışnı yaptığım mükellefimin Yazar kasa alış süresi 6 temmuzda doluyor.Mali tatile denk geldiği için 27 temmuza kadar süresi uzarmı acaba.Teşekkürler.
 
Ynt: Ödeme Kaydedici Cihaz Alımı Süresinde Mali Tatil Uygulanıyor mu?

Sayın çidem,
MALİ TATİL UYGULAMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

(SIRANO: 1)

5.2. Bildirme süreleri

Bildirmeler, Vergi Usul Kanununun 153 ila 170 inci maddeleri arasında düzenlenmiş ve Kanunun 168 inci maddesinde de bildirmelerin hangi süreler içinde yapılacağı belirlenmiştir.

Bildirim sürelerinin mali tatile rastlaması halinde ise süre, mali tatil süresince işlemeyecektir.

Örnek :

Mobilyacılık faaliyeti ile iştigal etmekte olan mükellef (H)?nin, 12 Haziran 2007 tarihinde vergiye tabi olmayı gerektiren muamelelerini tamamen durdurmak suretiyle işini bırakması halinde, işi bırakma bildirimini işi bırakma tarihinden itibaren bir ay içerisinde vergi dairesine vermesi gerekmektedir. Ancak, mali tatil 2007 yılı için 3 Temmuz 2007 tarihinde başladığından, işi bırakma bildiriminde bulunma süresinin mali tatile rastlayan 10 günlük kısmı işlememiş sayılacak ve bildirimde bulunma süresi mali tatilin sona erdiği tarihten itibaren 10 gün uzamak suretiyle 30 Temmuz 2007 tarihinde (bu tarih dahil) sona erecektir.


Yukarıdaki örnekte de açıklandığı gibi ödeme kaydedici cihaz bildirim süreniz, mali tatilin 3 Temmuzda başladığından, yasal süreniz mali tatilin bitim tarihinden itibaren 4 gün uzamak suretiyle 24 Temmuz 2007 tarihi de dahil olmak üzere sona ermektedir.

En Derin Saygılarımla,
SMMM Erhan ENVARE
 
Ynt: Ödeme Kaydedici Cihaz Alımı Süresinde Mali Tatil Uygulanıyor mu?

V.U.K'nun 153 ve 170 nci maddeleri işe başlama ve bırakma bildirimlerini düzenlemektedir. Tebliğ incelendiğinde fatura fiş ve sevk irsaliyesi gibi belgelerin mali tatil süresi içinde düzenlenme zorunluluğu olduğu ancak bunların deftereişleme sürelerindeki zorunluluk mali tatil süresi içinde ertelenmektedir. Ödeme kaydedici cihaz macburiyeti malil tatil uygulaması dışındadır.
 

Benzer konular

Üst