fonradar

Ödeme Kaydedici Cihaz Hk.

Üyelik
8 Haz 2005
Mesajlar
48
Merhaba , benzin pompalarına ödeme kaydedici cihaz takılması hususunda nereye gelindi acaba? Bu konuda en son 5 nolu sirküler (Ödeme kaydedici cihaz sirküleri) yayınlanmış ve buna göre de ödeme kaydedici cihaz firmalarıyla bir sözleşme imzalanırsa vergi dairelerinden mücbir sebeb nedeniyle süre uzatımı talep edilebilecekmiş.Bu sözleşme imzalanmaz ise cezaya muhatap kalınacakmış.Acaba aranızda buna ilişkin bir uygulama yapan var mı?En son durum nedir ne yapmak gerekir?Teşekkür ederim.
 
üstat baska bir forumda bu konuda cevap buldum aynen aktarıyorum.

Merhaba

-28/03/2005 tarihine kadar üretici/ithalatçı firmalardan biriyle sözleşme yapılmış olması gerekiyordu. Sözleşme imzalanmamış olması durumunda özel usulsüzlük cezası kesilir.

-30/04/2005 tarihi itibariyle kurulumların tamamlanıp ökc cihazlarının çalışmaya başlaması gerekiyordu. Ancak üretici firmalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle (onay alınması, testlerin bitmemesi vs.) kullanılmaya baslanaması durumda vergi dairesine bildirimde teknik rapor ve muhtemel kurulum tarihi ile dilekçe ile bildirimde bulunulup mucbir sebep sayılmak suretiyle muhtemel kurulum tarihine özel izin alınabiliyor. Sözlesme imzalanmamıs olması durumunda bu yükümlülükler 28/03/2005 tarihi ile başlamış olup özel usulsuzluk cezası kesilir.

iyi çalışmalar.

Kaynak: Forumda Reklam Yapmak Yasaktır (ADMIN)
 
Benim eriştiğim son bilgilerde bu yönde.Ancak daha yeni kurulacak bir benzin istasyonu için bu süreler geçerli değil yanılmıyorsam.Şu an da sözleşme yapma zorunluluğu varmı acaba?Bu yazarkasaların deneme ve onaylama süreçleri tamamlandı mı? Kullanan müşterileriniz var mı ?
İlginize teşekkür ederim.
 

Benzer konular

Üst