fonradar

Ödeme Olmayan Dönemde Muhtasar Beyannamesi Cezası

Üyelik
24 Ocak 2009
Mesajlar
1
Merhaba
Üstadların yardımına ihtiyacım var.
Konu şu;

Sabit bir Pazar yerinde, konfeksiyon malzemesi satışı yapan, 2. sınıf şahıs işletmesi mükellefime bağlı bulunduğu vergi dairesince geçmiş dönemlere ait serbest meslek ödemesi ( muhasebe ücretleri ) ile ilgili yoklama çıkartılmış ve 2005 - 2006- 2007 -2008 yıllarına ait, mükellefin beyanı doğrultusunda yoklama memuru tarafından tespitte bulunulmuştur.

Yoklamanın vergi dairesine ulaşmasından itibaren olay dahada hazin bir hâle geldi.

Bahsi geçen mükellefin kira ödemesi ve SSK' lı işçisi bulunmamaktadır. 1-3, 4-6, 7-9 / 2008 dönemlerinde de muhasebeye ödeme yapmadığından ötürü Serbest Meslek Ödemelerinde Tahsilat Esası geçerlidir dayanağından ötürü Serbest Meslek Makbuzu düzenlenmemiş ve ilgili dönemlere ait stopaj kesintisi olmadığı için Vergi Dairesine stopaj kesintisi olmadığından dolayı dilekçe ile bilgi verilmiştir. 10 - 12 / 2008 döneminde ise mükellefin ödediği muhasebe ücretlerine S.M.Makbuzu düzenlenmiş ve Muhtasar beyannamede bildirimi yapılarak ödenmiştir.

Vergi dairesi ise Düzenlenen yoklama fişine istinaden.

78-Mük. 355/2 V.U.K.' nun 355/2. MADDESİ GEREĞİNCE İLGİLİ DÖNEM BEYANNAMESİNİ İNTERNET ORTAMINDA VERİLMEDİNDEN

1-3 / 2008 dönemine ------- 680,00-TL
4-6 / 2008 dönemine --------680,00-TL
7-9 / 2008 dönemine --------680,00-TL olmak üzere toplam 2.040,00-TL ( 3074-Öz.Usl.Cz. ) kesilmiştir.

Bu kesilen cezalarla ilgili olarak Vergi Mahkemesine gitmek istiyoruz. Ne gibi bir yol izlemeliyiz, Nasıl bir dilekçe yazmalıyız, Yardımlarını bekliyorum.
 
Ynt: ÖDEME OLMAYAN DÖNEMDE MUHTASAR BEYANN. CEZA KESİLİR Mİ. ?

öncelikle geçmiş olsun, ilgili dönemlerde stopaj ödemesi yoksa vergi dairesine bir dilekçe ile bilgi verilmesi gerekiyor, ancak şu sıra yapılan tespitlerde dilekçe verilmiş olsa dahi ilk işe başlamada tutulan yoklamalardaki muh.bilgilerine ve internetten gönderilen beyannameler nedeniyle serbest muh.makbuzundan dolayı vd.muh.beyannamesini istiyor ne kadarda mükelleften ücret tahsil edilmesede muhasebe hizmetin verilmesi, gelir vergisini ve kdv'yi doğurur mahkemeden başka yol yok ama vd. tarafından tutulan yoklama kötü olmuş,
 
Ynt: Ödeme Olmayan Dönemde Muhtasar Beyannamesi Cezası

Yoklamada ödemelerin aylık olarak ödendiği yazılı ise (mük. bu yönde beyan etti veya tutanakta buna benzer ifade var ve imzaladı ise.) yapılacak bir pek bir şey yok.
 
Üst