Ödemesi Sürekli Geciktirilen Tazminat Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan exe1101
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir sorunlu şirketten sonunda şirketin taşınması ile işten çıkarıldım. Normal resmi olarak işten çıkış tarihim 16/01/2014 ibraname filan düzenlendi her şey düzenlendi ancak imzalamadım hiç bir şekilde. Almam gereken son bir aylık maaş, 7 günlük yıllık izin ücreti ve işte 2 yıllık tazminat bedeli filan var bu ödemelerin yapılmasını beklemekteyim ibraname imzalamak için.

Ödenecek Mebla yüksek olmasından dolayı aslında 16/01/2014 te yapılması gereken ödemeler patronun ricası ile ocak sonuna kadar müsade tanımasını istedi bende yardımcı olmak adına tamam dedim. Ocak sonu oldu şubat sonu yapabileceğim dedi ancak ara ara nabız ölçüyorum durumu öğrenmek için şubat sonu da yapılmayacak gibi gözüküyor. Duruma istinaden bir kaç sorum var.

Yardımınıza ihtiyacım var açıkçası çok bunaldım.
Şubat sonunda da ödeme yapılmaması durumunda mahkeme açacağımı bildirerek göz dağı vermek istiyorum ve hadi 5 gün içinde yatırın filan demeyi planlıyorum.

Dava açtığımda öncelikle sonuçlanma süresi ortalama ne kadar olur. Asker olma durumum var.
Dava açıp kazandığımı varsayarak soruyorum mahkeme masraflarını yine kendim mi ödeyeceğim.
Dava açtığımda çalışma sürem boyunca bölük pörçük ön ödeme altında 5-6 ay düzensiz yatan maaşlarım la beraber bana ödemeleri geciktirdiği için faizi ile ödeme isteme hakkım varmı? Var ise faiz oranını belirleyen bir kanun maddesi varmıdır?

Bu 3 soruda aslında avukatlık sorular farkındayım ancak cebimde avukat danışmanlık bedelini ödeyecek bile para yok nerede ise. Genel bir bilgi toparlamaya çalışıyorum bu tip olaylar yaşayan kişilerden.

Teşekkürler.

1.Dava açtığımda öncelikle sonuçlanma süresi ortalama ne kadar olur. Asker olma durumum var.
2.Dava açıp kazandığımı varsayarak soruyorum mahkeme masraflarını yine kendim mi ödeyeceğim.
3.Dava açtığımda çalışma sürem boyunca bölük pörçük ön ödeme altında 5-6 ay düzensiz yatan maaşlarım la beraber bana ödemeleri geciktirdiği için faizi ile ödeme isteme hakkım varmı? Var ise faiz oranını belirleyen bir kanun maddesi varmıdır?

1-temyiz aşaması vs.derken en az 2 yıl
2-davayı kazanırsanız hayır
3-sanmıyorum(ama ödenmeyen ücret ödemesi yok,bu sadece gecikmeye bağlı faiz talebi dir,ayrıca buna hükmedilir mi bilmiyorum.

İbraname(6098/M.420)den hareketle 16.02 den sonra ödenmesini beklerdim ama ay sonu denilmiş(inşallah ödenir)alacaklarınız ödenmedikçe de hiçbir belgeyi imzalamayınız,ödenmezse artık bu davayı açmanız gerekecek...

(Tabi hem sizi hem işvereni düşünmek gerek ama son bir aylık maaş/ücret de ödenmemiş,iyi niyetli işverenin şimdiye kadar hiç değilse bunu,daha sonra kalan y.izin ücretini,bu iyi niyete karşın sizden müsaade alarak daha sonra tazminatınızı ödemesi/ödeme yoluna gitmesi beklenirdi,böylelikle ödemeleri zamana yayarak hem siz hem işveren daha fazla zorlanmamış olurdu,oysa hiçbiri ödenmemiş...)

Ek Olarak,

Ortalama üç yılı göze alın derim.
Kazanırsanız daha önce yaptığınız mahkeme masraflarını ve avukatınızn ücretini de karşı tarafdan alırsınız. Ancak daha önce bunlarla ilgi masrafları ödemeniz gerekecektir.
Faiz işi biraz karşık bence de mahkeme kıdemi ihbar, izin ödenmesine karar verebilir ama faiz uzak ihtimal.