Ödenmemiş Sermaye Kapama

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan OZGUL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
30 Eki 2005
Mesajlar
2
Herkese selamlar,

Belki sizin için basit olucak ama görüşlerinize ihtiyacım var. Net olamadıysam detaya inebilirim.

7/2004 de kurulduk.
Ana sözleşme ödeme süresi 3 yıl.
Tescilli sermayemiz 1.375.000.-
Ödenen 1.350.000.-
Sermaye Enf.Düz.Farkı: + 61.500.-
2004 zarar: - 2.750.-
2005 zarar: - 19.500.-

Sermaye artırma gibi bir düşüncemiz yok. Ödenmemiş sermayemizi (25.000.-ytl) ödemek dışında; diğer kalemlerle mahsup ederek kapatma şansımız var mıdır?

Yorum desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla,
 
Merhabalar Sayın Ozgul;

Sanırım siz geçmiş yıl zararlarının görünmemesini istiyorsunuz. Net olarak hatırlayamadığım bir tebliğde enflasyon düzeltmesi farklarının ne şekilde değerlendirebileceği belirtilmişti. Söz konusu tebliğide öz sermaye hesapları arasında mahsuba ilişkin net bir bilgi yer almamaktadır.

İlerleyen zamanda bir sorun yaşamamak için ben idarenin (Gelir İdaresi Başkanlığı/Vergi Dairesi Başkanlığı (Defterdarlık) görüşünü almanızı öneririm.

İyi çalışmalar, hoşçakalın.
 
sayın özgül:

Yani 1.375.000 YTL.sermaye taahütü var. Ödenen 1.350.000 YTL. Kalan 25.000 YTL.yi nakit haricinde nasıl kapatacağınızı belirtiyorsunuz. Zaten sermayenin taahhüt şekline göre kapatmanız gerekir. Eğer nakden ise nakden. Ayni ise ayni olarak.kapatacaksınız. Kısacası tescil işemindeki taahhüt izahatına göre yapacaksınız.
selamlar
 
tesekkurler

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Tescil gazetemizde son tarihe kadar nakden ödenecektir yazıyor. Ödenerek tamamlanması tek seçenek gözüküyor.

Herkese selamlar, iyi çalışmalar.
 
Üst