Merhaba. Kasım ayının ilk haftası başladığım işyerinden Aralık ayı sonunda ayrıldım. Sebebi asgari ücretti. Anlaşmamızda asgari ücret+sigorta olarak başlayacaktım, ileriki zamanlarda maaşım artacaktı. Fakat İki ay boyunca asgari ücret ödemesi yapmadı. Ne banka hesabına yatırdı, ne de asgari ücret verdiğine dair benden imza aldı. İşe başlarken de en az 3 yıl boyunca çalışacağımı, tatilimin olacağını vs. ve asgari ücret+sigorta yapacağını bildiren 3 sayfalık bir sözleşme imzalattı. Ama dediğim gibi asgari ücret vermedi. Ancak parça parça 3-5 kuruş para verebildi Ben de iki ay çalıştıktan sonra işi bıraktım. Şu anda 615 TL alacaklıyım. Aslında daha fazla da ben ona razı oldum sırf bir daha yüzünü görmemek için. Fakat şu anda ne işyerinde kendisini bulabiliyorum, ne de telefonla ulaşabiliyorum. Aramalarıma bakmıyor. Borcunu ödeyeceğini söylediği tarih de çoktan geldi. İşten çıkmadan 15 gün önce, yani 15 Aralık'da sigortamı yaptırmış. 15 günlük sigortam var. İş mahkemesine başvursam olumlu neticeler elde edebilir miyim? Adliyede görev yapan bir tanıdık yardımcı olur diye durumu ona anlattım ama o hiç bir hak iddia edemezsin ve yaptığın bütün masraflar yanına kar kalır dedi.