Teşekkürler elinize sağlık, Deneyimlerinizden hepimiz faydalanacağız,
Konunun üzerinden uzun süre geçmiş mükellef bulabildiniz mi acaba ne durumda olduğunuzu merak ettim.
Merhabalar,
evet çok şükür güzel gelişmeler oldu tarafımca.
ilk defterim ofis açtıktan 3 ay sonra geldi. Hatta o da 2024 yılı için bilançoya geçti.
Sonra çok uzun bir süre tek defterle gittim.
Bir e ticaret işletme defteri açtım ama o 2 ay sonra kapattı.
Çok sabrettim işin açığı.. pes etmeye çok yakın bir noktada son çalıştığım mali müşavir üstat, küçülmeye gidip, evrak yoğunluğu fazla olan defterleri bırakmaya karar verdiğini, sadece danışmanlık kısmına yöneleceğini belirtti. Sağ olsun aklına da ben gelmişim. Gerçi onun da defter sayısı çok değildi ama kaliteli iş yapar güzel ücret alırdı. Bana da sağ olsun yönlendirme yaptı 5 6 defter. Hala da danışmanlığına bakıyor firmaların, benim için de güzel bir tecrübe oluyor. Sayıca az gözükse de işleri epey kapsamlı. Ücretleri güzel. Ofisim de kira olmadığı için tatmin ediyor şimdilik. Zaten hedefim butik gitmek, tahsilatı düzgün firmalarla yüksek kalite+fiyat şeklinde gitmekti.
Uzun süre sabretmemin sebebi de bu oldu.
Eğer defter olsun da nasıl olursa olsun deseydim rahat 20 ye çıkabilirdim.
misal yıl sonu bir defter geldi, büyük bir defterdi muhasebe ücreti de neredeyse bir maaş kadardı fakat firmayı değerlendirip biraz araştırınca tutmamanın daha karıma olduğuna karar verdim ve almadım o defteri.
Bu yolda nasıl gideceğinizi hedefleriniz ama en çok da sabrınız belirliyor.
hedef ne olursa olsun( gerek çok defterli bir ofis gerek butik ilerlemek..) bolca sabır gerekiyor.
Mükelleflerinizle de güvene dayalı bir ilişki kurarsanız tadından yenmez.
Forumlarda büroculuk fazlasıyla kötülense de ben doğru stratejilerle ofis işletmenin gerek kariyer gerek sosyal anlamda çok iyi olduğunu düşünüyorum. Analitik düşünme kabiliyeti geliştiriyor, empati seviyenizi artırıyor, iletişimi çok etkiliyor ve her şeyden önce öz güven geliştiriyor.
Ben bu yolda sadece parasal ya da kariyer anlamında değil insani boyutta da kabuk değiştirdiğimi hissediyorum.
Allah utandırmasın.