Öğrenciyim Firma Kurmak İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erenay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Universite ogrencisiyim ve sahis firmasi kurmak istiyorum. Vergileri biliyorum fakat sigorta isi nasil olacak emin degilim. Ogrenci oldugumdan dolayi babamdan yararlaniyorum suanda.
Takdirinizdir ki ogrenci olarak cok buyuk paralar kazanmayi kisa vadede beklemiyorum bu sebeple sigorta olayi butceme cok agir gelir. (Amacim paradan kacmak degil ama kazamadan odeyemem :D)
Acaba ogrencilere yonelik bir uygulama var midir ya da daha sonra odemek uzere erteleyebiliyor muyuz?
Herkese tesekkur ederim.

Vergi dairesinde mükellefiyet açtırıp iş yapmaya başladığınız andan itibaren bağkur ödemek zorundasınız.Bunun öğrenciler için farklı bir uygulaması yok.Ticari kazanç elde ettiğinizden dolayı zorunlu sigortalılık kapsamına giriyorsunuz.Her ay bağkur primi ödemelisiniz.

Yapabileceğiniz tek şey bağkur primlerini ödememek olur.Sürekli borç olarak biriktirip ileride paranız olunca ödersiniz.Tabi gecikme zammı falan olacak.Birde bağkura borcunuz olduğu sürece sağlıktan yararlanamazsınız.

Veya mükellefiyeti başkası üzerine açtırarak siz yine babanızdan yararlanmaya devam edebilirsiniz.Tabi bu seferde üzerine açtırdığınız kişi bağkur ödemek zorunda.

Emrah bey verdiginiz bilgiler oncelikle icin cok tesekkur ederim.
Peki bu kisi baska bir yerde calisiyor ise yani sgk odeniyorsa ne yapilmasi gerekir? Ekstra ucret odenir mi?
Tesekkurler, iyi aksamlar.

Ha eğer mükellefiyet açacak olan kişi başka bir yerde sigortalı ise o zaman bağkur ödemesine gerek yok.Ancak bu seferde şöyle bir ikilem doğuyor.Bu kişi başka bir yerde çalışıyorsa kendi işyerinde nasıl çalışacak.O zaman sigortalı birisini çalıştırması gerekiyor.Tabi sabah sigortalı olduğum yerde akşamda kendi işyerimde çalışıyorum diyebilir ama bu da pek sağlıklı olmaz.SGK açısından sorun çıkabilir.

VVerdiginiz faydali bilgiler icon cok sagolun. Yapmayi dusundugumuz is internet uzerinden bu sebepleaksam calima isi pek mantiksiz degil zaten genellikle aksam ugrasacagiz. Peki burda olay sgk ya isi anlatip aksam yapilacagini gostermekle hallolabilir mi ? Yoksa kati bir sekilde karsi mi cikiyorlar?
Tekrar tesekkurler

Eğer internet üzerinden uğraşacağınız bir iş ise sıkıntı olmaz o zaman.Direk mükellefiyeti açsın o kişi.Zaten başka bir yerde sigortalı olduğu için bağkur ödemesine de gerek kalmaz.Akşamlarıda evde internet üzerinden kendi işini yürütebilir.

Emrah bey bir kez daha tesekkur ederim. Cok faydali oldu verdiginiz bilgiler.
İyi gunler ve iyi calismalar dilerim.