Ölen SGK Emeklisinin Kızına Maaş Bağlanması Hakkında

Üyelik
24 Mar 2010
Mesajlar
11
Arkadaşlar mrb.
Çalışanımızın bi tanıdığı ölen babasından emekli maaşını almak istiyor.Bu bayan dul ve sigortası yok.Acaba SGK ya maaş için başvuruda bulunduğunda hangi evrakları isterler ve emeklilik maaşını almaya ne zaman başlar?

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı olarak yazarlarsa memnun olurum

Kolay gelsin
İyi çalışmalar,
 
Ynt: Ölen SGK Emeklisinin Kızına Maaş Bağlanması Hakkında

Aylık talep ve beyan taahhüt dilekçesine (SGK Müdürlüğünden veya internet sayfasından temin edilir) nüfus müdürlüğünden alacakları, sigortalının ölüm tarihini ve aile fertlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğini, hak sahibi 18 yaşından büyük kız çocuklarının iki adet vesikalık fotoğrafını, eklemeleri gerekir.
Malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken ölen sigortalıların hak sahiplerinin aylıkları sigortalının hak kazandığı son aylık devresinin sona erdiği tarihten başlar.
 
Ynt: Ölen SGK Emeklisinin Kızına Maaş Bağlanması Hakkında

Sayın Sezer

Acaba 18 yaşından büyük olan kız çocukları nın vesikalık resmi derken ; okuyan,okumayan ve ya evli olanlar gibi bi ayrım gözetmeden mi olacak ?
 
Ynt: Ölen SGK Emeklisinin Kızına Maaş Bağlanması Hakkında

Evli olan kız çocuklarına aylık bağlanmaz. Kız çocukları sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi çalışmaması ve buralardan kendi çalışmalarından dolayı aylık almaması da şarttır. Kız çocukları evli olmamak şartı ile yaşlarına bakılmaksızın hak sahibi sayılırlar. Evli olduğu için hak sahibi sayılmayan kız çocuklar dul kalırsa bu defa hak sahibi sayılırlar. Vesikalık fotoğraf okuyan veya okumayan için de istenir.
 

Benzer konular

Üst